SANATATE

Durerea din jurul buricului: Când apare și cât de periculoasă poate fi

avawomen.com

Durerea din jurul buricului: Când apare și cât de periculoasă poate fi. Uneori, oamenii se plâng de dureri în zona buricului. În general, se poate spune că abdomenul este împărțit în patru părți principale. Cu toate acestea, buricul nu poate fi plasat în una dintre ele.

De aceea, unele persoane simt durerea din jurul buricului în cadranul drept sau stâng.

Durerea din jurul buricului

În sine, nu este o boală, ci apare ca urmare a altor cauze. Durerea din jurul buricului poate fi diferită ca tip, intensitate și durată. În plus față de durerea din jurul buricului, pot exista și alte simptome, cum ar fi:

  • Constipație;
  • Darie;
  • Durere care se agravează în timpul mișcărilor;
  • Febră;
  • Dificultate în eliberarea gazelor;
  • Umflături abdominale;
  • Durere care se mută în partea inferioară a abdomenului;
  • Greață sau vărsături;
  • Schimbare/pierdere a poftei de mâncare;

CITEȘTE ȘI: Considerată de mulți buruiană, rădăcina acestei plante are grijă de stomacul și imunitatea ta

Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii din jurul buricului?

Digestive

Stomacul produce acid care ajută la digerarea alimentelor, dar poate, de asemenea, să irite componentele tractului digestiv. Gazele care se află în acesta pot duce la durere și disconfort.

Infecțioase

Inflamația sau infecția organelor din abdomenul inferior poate provoca durere. Cea mai frecventă cauză a durerii este inflamația apendicelui. Acesta este o structură mică care este conectată la intestinul gros și se află în colțul din dreapta jos al abdomenului. Este frecventă și apare la 5-10% dintre persoane.

Ulcer

Un defect acut sau cronic în mucoasa stomacului sau a duodenului, care provoacă durere după ce mănânci sau postești și prezintă riscul unor probleme grave de sănătate. Cele mai frecvente simptome sunt pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale moderate, crampe, oboseală și greață.

Autoimună

Afectează cel mai frecvent tractul gastrointestinal și poate provoca dureri și alte simptome.

Gastrita acută

Atunci când mecanismele de protecție ale stomacului sunt perturbate, pot apărea o serie de probleme, de la indigestie până la ulcere hemoragice mortale. Gastrita este un termen folosit pentru cea mai frecventă problemă – inflamația mucoasei stomacului. Indigestia nu este o boală, ci un set de simptome comune.

O dispepsie care durează mai mult de 14 zile și nu este afectată de tratamentele standard poate indica probleme de sănătate mai grave, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are asupra inimii și stomacului dacă mănânci caise zilnic

Pancreatita acută este o inflamație a pancreasului, care creează și eliberează insulină și glucagon pentru a menține stabil nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, acesta creează enzime care digeră alimentele în intestinul subțire.

Atunci când enzimele sunt activate în pancreas, ele digeră organul însuși, ceea ce duce la dureri puternice, greață cu vărsături , febră, inflamație etc.

Comentarii: