SANATATE

Durerile de degente pot indica o problemă de sănătate mai gravă: 12 motive care explică acest fenomen

Foto: Pinterest.com

Durerea în degete poate fi cauzată de o serie de lucruri, așa că este important să nu vă autodiagnosticați. Iată 12 motive posibile pentru durerea degetelor

Dacă aveți dureri la un deget sau la mai multe degete, pot exista o mulțime de cauze subiacente. De la artrită și sindromul de tunel carpian până la traume și crampe ale scriitorului, nu ar trebui să presupuneți niciodată că degetul dureros este minor. Dr. Deborah Lee de la Dr Fox Online Pharmacy dezvăluie de ce ar putea să ne doară degetele.

Degetul este alcătuit din oase, mușchi, articulații și ligamente și are o cantitate bogată de sânge, iar orice provoacă leziuni la oricare dintre aceste structuri poate provoca dureri ale degetelor.

Orice lucru care provoacă traume locale la deget va avea ca rezultat inflamația locală, ceea ce înseamnă că degetul este probabil să arate roșu și să se simtă fierbinte, dureros, umflat și sensibil, scrie doctorulzilei.ro.

Este bine cunoscut faptul că inflamația în articulațiile degetelor este dureroasă și se datorează adesea artritei. Patologia țesuturilor moi se poate dezvolta și în degete, așa cum se poate oriunde pe corp, cum ar fi chisturi, furuncule, abcese, ganglioni și tumori.

CITEȘTE ȘI: Degete umflate, simptomul care poate semnala anumite boli: Când arată că ai probleme cu rinichii

Un deget dureros s-ar putea datora într-adevăr la o serie întreagă de lucruri, așa că faceți niște cercetări și consultați un medic înainte de a trage concluzii.

Dr. Lee a detaliat cele 12 motive posibile pentru durerea degetelor.

Trauma

Căderea pe mână, lovirea ei, îndoirea degetelor prea mult înapoi poate provoca, evident, dureri ale degetelor

Accidentare repetata datorita efortului

Folosirea în mod repetat a mâinilor înseamnă că degetele tale sunt supuse unui stres constant. Acest lucru poate duce la inflamarea tendoanelor – sau tendinita. Munca dumneavoastră implică multă muncă fizică? Sau poate ești prea mult pe telefon sau laptop? Ar putea fi RSI!

Crampele scriitorului

Crampele scriitorului este ceea ce scrie pe cutie – o crampe musculare incontrolabile care apare atunci când scrii. La unii oameni, poate deveni mai severă și poate afecta alte activități, cum ar fi bărbierirea sau machiajul.

Degetul de declanșare

In aceasta stare teaca tendonului de la baza tendonului se inflameaza, adica tendonul se prinde atunci cand incerci sa indoiesti degetul.

Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian apare atunci când nervul median devine comprimat pe măsură ce trece prin oasele carpului, care conectează mâna de antebraț, cunoscut sub numele de tunel carpian.

Ganglionii

Chisturile pline cu lichid apar în apropierea articulațiilor degetelor.

CITEȘTE ȘI: Specialistul reumatolog răspunde: Sunt afectate articulaţiile când îţi trosneşti degetele?

Infecții

Acestea se pot dezvolta la nivelul degetului ca oriunde pe corp, rezultând furuncule, chisturi și abcese.

Artrită

Cu siguranță ați auzit de artrită, dar știați că are mai multe categorii specifice, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă și artrita psoriazică?

Consultați imediat medicul dumneavoastră dacă credeți că aveți artrită, astfel încât să puteți beneficia de un tratament adecvat.

Comentarii: