NUTRITIE SANATATE

E bine să mănânci fructe înainte de culcare? La ce pericole te expui

simplyrecipes.com

Probabil că ai auzit de multe ori sfaturi dacă să mâncați sau nu fructe seara. Dacă nu știi dacă fructele înainte de culcare sunt bune pentru tine și care sunt acestea, sperăm să te ajutăm cu rândurile de mai jos.

DE CE NU AR TREBUI SĂ MĂNÂNCI FRUCTE NOAPTEA?

1. Majoritatea fructelor sunt bogate în zahăr

Se consideră că acestea sunt una dintre principalele cauze ale ficatului gras. Fructoza, sau zahărul din fructe, este periculos în doze mari. Dacă le mâncați înainte de culcare, creșteți riscul de a vă crește nivelul de zahăr din sânge. Dacă aveți probleme cu glicemia ridicată, evitați să mâncați fructe înainte de culcare.

2. Crește nivelul de energie

Nu veți adormi ușor și somnul nu va fi odihnitor. Cel mai bine este să mâncați fructe la micul dejun, deoarece acestea stimulează nivelul de energie al organismului și vă dau puterea de a munci și de a vă mișca fără a obosi.

CITEȘTE ȘI: Fructele care refac sănătatea plămânilor, inclusiv în cazul fumătorilor

3. Lipsa altor substanțe nutritive

Oamenii pierd adesea alte substanțe nutritive, cum ar fi proteinele și legumele, dacă consumă fructe. Acest lucru se întâmplă pentru că încearcă să se adapteze la fructe și să își gestioneze dieta în consecință. Lipsa altor substanțe nutritive benefice cauzează complicații suplimentare organismului din cauza deficienței.

4. Stomac balonat

Dacă consumi fructe înainte de culcare este posibil ca zaharurile să fermenteze și să provoace gaze. Iar acest lucru duce la balonarea stomacului și la disconfort.

5. Deteriorarea dinților și a gingiilor

Consumul de fructe seara este dăunător pentru dinți. Contribuie la eroziunea smalțului dentar și la apariția plăcii dentare.

6. Dificultăți de adormire

Fructele conțin multă apă, ceea ce provoacă dificultăți de adormire. Veți simți nevoia să mergeți la toaletă, chiar și să vă treziți noaptea. Acest lucru va interfera cu somnul dumneavoastră odihnitor.

CE FRUCTE SĂ EVITAȚI NOAPTEA?

Încercați să evitați să mâncați următoarele fructe înainte de culcare:

1. Mandarine

Mandarinele sunt fructe acre, cu un conținut ridicat de acid citric, care pot provoca tulburări de stomac dacă sunt consumate înainte de culcare. În plus, mandarinele sunt bogate în vitamina C și fibre. Dacă adormi imediat după ce le-ai consumat, este foarte probabil să ai probleme cu gazele și arsurile la stomac, care provoacă disconfort. Dacă mâncați mandarine și orice alte citrice, veți simți nevoia să mergeți la toaletă pe timp de noapte.

2. Ananas

Evitați să mâncați ananas înainte de culcare, deoarece va trebui să vă ridicați noaptea pentru a merge la toaletă. Ananasul și alte fructe acide provoacă, de asemenea, dureri de vezică, ceea ce va interfera cu somnul.

CITEȘTE ȘI: Aliaţii sănătăţii în sezonul rece: TOP 10 fructe care ţin bolile la distanţă

3. Banane

Consumul de banane înainte de exerciții fizice este considerat a fi foarte bun pentru sănătate, dar evitați bananele înainte de culcare. Potrivit experților, bananele ne dau energie, sunt eficiente în combaterea problemelor de piele, precum și în creșterea imunității. Dar dacă mâncați banane înainte de culcare, este posibil să vă creșteți temperatura corpului, ceea ce va interfera cu un somn bun. În plus, ai nevoie de mult timp pentru a le digera, ceea ce îngreunează și mai mult adormirea.

4. Mere

Știm cu toții cât de benefic este să mâncăm mere în fiecare zi, dar nu și noaptea. Dacă mănânci mere înainte de culcare, nu vei dormi liniștit. Merele conțin fibre, care controlează colesterolul și zahărul din sânge. Consumul de fibre duce la probleme precum gaze și aciditate ridicată, ceea ce reprezintă un obstacol în calea unui somn odihnitor.

Dacă totuși doriți să mâncați ceva dulce seara, luați fructe precum kiwi sau struguri, dar în cantități mici. Încercați să mâncați fructe cu cel puțin câteva ore înainte de a merge la culcare

Comentarii: