LIFESTYLE

E doctor în motoare și a concurat într-o cursă de 24 de ore pe circuit de karting!

Vlad Soare este a treia generație de ingineri în motoare din familie, are un doctorat în domeniu, iar când a profesat în Marea Britanie a participat la o cursă de karting de 24 de ore.

Dacă îl întrebi de când este pasionat de mașini, Vlad Soare, campionul național la Super Slalom, spune că de când se știe.

 „Este o moștenire genetică și bunicul și tata erau ingineri de motoare, bunicul chiar a predat în Politehnică și tata a activat mult timp în domeniul”, spune  campionul național în cursele de Super Slalom.

Vlad a terminat Politehnica în România, apoi și-a luat doctoratul în motoare la Valencia. Ani buni, el a lucrat în străinătate, iar în 2018, când s-a întors acasă, s-a apucat și de curse în Campionatul de Super Slalom.

„După ce mi-am vândut prima mașină, am luat-o pe asta, care încet, încet, de la o mașină de locul 5- 6 la general, a evoluat la locul 2 anul trecut și locul 1 anul acesta”, povestește pilotul.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Experiență de neuitat

Când a profesat în Marea Britanie, pilotul a avut o experiență pe care nu o va uita curând. Timp de 24 de ore a concurat într-o cursă pe un circuit de karting.

„Am avut ocazia să fiu pe aceeași pistă cu piloți foarte, foarte buni”, mărturisește Vlad Soare. Din punct de vedere fizic, experiența a fost una epuizantă.

 „Să conduci la o cursă de 24 de ore e foarte solicitant, să conduci la limită, tur după tur, și mai ales să fii trezit la 3 dimineața, să știi că e rândul tău. La 3 dimineața, prioritatea ta numărul unul nu e să mergi foarte tare cu un kart”, mai spune Vlad. Care când participă la cursele de Super Slalom, se simte în elementul său!

„În acel minut în care trebuie să te concentrezi, atunci îți golești mintea de absolut orice altceva. Nu ai cum să procesezi mai multe informații sau să te gândești la altceva”, mărturisește campionul.

Comentarii: