LIFESTYLE

E doxă la… matematică și face furori în proba de ciocan!

Viitorul atletismului de la noi în proba de aruncare a ciocanului sună bine! Adela Stanciu face senzație în competiții, iar la primul concurs la care a participat după pandemie a aruncat ciocanul la o distanța de 67,84 metri, fiind cel mai bun rezultat al carierei sale de până acum.

Povestea puștoaicei care îi face concurență Biancăi Ghelber, cea mai bună aruncătoare în proba de ciocan de la noi, a început în urmă cu 7 ani când nu avea nici o treabă cu sportul pe care acum îl practică la nivel de performanță.

„În 2013 am fost la Sala Lia Manoliu, trebuia să învăț să alerg că alergam foarte prost și m-a văzut fostul meu antrenor pe stadion și mi-a spus că până în vară mă face campioană națională la aruncarea ciocanului. Eu făceam handbal, eram pivot și trebuia să învăț să alerg pentru că alergam foarte, foarte prost”, mărturisește liderul european la U23, la proba de aruncare a ciocanului.

CITEȘTE ȘI: Studiu alarmant al specialiştilor: Ce riscăm dacă petrecem mult timp în faţa televizorului – e foarte GRAV

Dă meditații elevilor din clasa a XIIa

Adela este bună nu doar la atletism și ci la matematică, iar pasiunea pentru materia care le dă mari bătăi de cap tinerilor a moștenit-o de la mama sa.

„Mama mea e profesoară de matematică și încă de mică m-a pus să lucrez, să fac, să învăț, să adun, să împart. Visul meu de când eram mică era să devin profesoară de matematică”, spune Adela.

În prezent, atleta este studentă în anul doi la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar în primul an și-a câștigat banii de buzunar predându-le unor fete din ultimul an de liceu materia la care ea e as.

„A fost foarte greu să dau meditații la matematică pentru că fiind foarte apropiată de vârstă de fete, nu aveam autoritatea aceea dar m-am înțeles”, recunoaște sportiva.

 

 

 

 

 

Comentarii: