REVIEW

Economia la energie începe din bucătărie – 5 gesturi care îți reduc factura de curent

Foto: Pinterest.com

Una dintre zonele în care se consumă foarte multă energie este bucătăria, așa că experții ne-au împărtășit cele mai bune sfaturi pentru a reduce facturile în creștere rapidă.

1. UMPLEȚI CONGELATORUL

Reduceți pur și simplu consumul de energie prin umplerea congelatorului. Vă vine să credeți sau nu, este nevoie de mai multă energie pentru a păstra aerul rece decât pentru a păstra mâncarea rece. Aerul rece este mai dens decât aerul cald, așa că, atunci când deschideți ușa congelatorului, aerul rece scapă și este înlocuit rapid de aer cald.

Când închideți ușa, congelatorul trebuie să lucreze pentru a înlocui din nou tot aerul cald cu aer rece, consumând astfel mai multă energie. Umpleți congelatorul cu alimente sau chiar cu ziare pentru a umple golurile.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu îl umpleți complet, deoarece puteți bloca orificiile de aerisire, restricționând ventilația și făcând ca congelatorul să ardă complet, ceea ce v-ar putea costa scump.

CITEȘTE ȘI: ‘Bombe’ cu bacterii – Cele mai murdare obiecte din bucătărie, care te pot îmbolnăvi

2. UTILIZAȚI VASE MAI MARI

Experții în bucătărie recomandă înlocuirea tigăilor mici cu altele mai mari atunci când folosiți aragazul. Având o suprafață mai mare, acestea îi vor umple spațiul și se vor încălzi mai repede, ceea ce înseamnă că veți folosi aragazul mai puțin timp. Aceasta înseamnă, de asemenea, utilizarea unei cantități mai mici de energie, ceea ce poate ajuta la menținerea facturilor la un nivel scăzut.

Profesioniștii recomandă, de asemenea, trecerea la tigăi din cupru, deoarece acestea se încălzesc mai repede decât oțelul inoxidabil și fonta.

3. UTILIZAȚI VASE DE STICLĂ SAU CERAMICĂ ÎN CUPTOR

Vasele din sticlă sau ceramică rețin mai bine căldura decât omologii lor din metal, ceea ce le face mai eficiente în cuptor. Mai puțin timp în cuptor înseamnă mai puțină energie folosită, ceea ce vă economisește bani pe termen lung. Dacă puteți, este mai bine să folosiți cuptorul cu microunde pentru a încălzi mâncarea, deoarece acesta folosește mai puțină energie decât cuptorul clasic.

4. OPRIȚI APARATELE, NU LE LĂSAȚI ÎN STAND-BY

Experții spun că oprirea completă a aparatelor poate ajuta la economisirea energiei. Ei au explicat: „În acest caz, este necesar să faceți următoarele: Multe aparate consumă energie chiar și atunci când nu le folosiți. Acestea pot consuma până la 10-15% din consumul de energie și, cu toate acestea, mulți oameni uită să le scoată din priză”. Dacă există o lumină sau un ceas digital, acesta consumă energie, așa că asigurați-vă că le opriți, ceea ce poate ajuta foarte mult.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum să cureţi uşor şi eficient chiuveta

5. VERIFICAȚI TEMPERATURA DIN FRIGIDER

Frigiderul este pornit 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pe tot parcursul anului, merită să verifici din când în când dacă temperatura din frigider este corectă pentru a evita ca aceasta să fie prea mare sau prea mică, ceea ce poate duce la o deteriorare mai rapidă a alimentelor.

O temperatură prea scăzută poate însemna că risipiți energie și poate chiar îngheța produse precum laptele și legumele, iar o temperatură prea scăzută înseamnă că produsele nu vor rezista la fel de mult timp. Cea mai potrivită temperatură este între 3 și 7 grade Celsius.

Comentarii: