NUTRITIE SANATATE

Efectul ciupercilor asupra sănătății: Patru motive să le consumi regulat

Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.

Proprietăți anticancer

Potrivit numeroaselor studii realizate, în care au fost analizate mai multe tipuri de ciuperci, s-a descoperit ca acestea opresc dezvoltarea celulelor canceroase, consumul acestora fiind adeseori asociat cu prevenirea cancerului de sân. În același timp, lentinanul – un compus regăsit în ciuperci îmbunătățește sistemul imunitar, împiedicând dezvoltarea tumorilor, remarca clickpentrufemei.ro.

Cresc imunitatea

Ciupercile conțin beta-glucan, un tip de zahăr găsit în peretele celular al fungilor, care ajută la îmbunătățirea imunității, de aceea este bine să le consumi cât mai des, în special cât mai puțin preparate termic.

CITEȘTE ȘI: Ce NU știai despre ciupercile champignon din supermarketuri

Cum trebuie să gătiți ciupercile pentru a-şi PĂSTRA substanţele nutritive

Micșorează nivelul colesterolului

În general, ciupercile nu conțin colesterol, însă sunt o sursă bună de chitină și beta-glucan – care ajută la micșorarea colesterolului. Fitonutrienții conținuți împiedică acumularea reziduurilor și mențin tensiunea arterială, îmbunătățind circulația.

Stopează procesul îmbătrânirii

Datorită antioxidanților pe care îi conțin, ciupercile au fost asociate de-a lungul timpului cu menținerea tinereții. Stopează îmbătrânirea celulelor și acest lucru este vizibil cu ochiul liber, mai ales dacă le consumi des.

Comentarii: