SANATATE

Remediul-minune pentru sănătate: Efect protector contra cancerului

Foto: Pinterest.com

Acesta este remediul-minune pentru sănătate. Are un efect protector contra cancerului şi nu numai. Are bobițele portocalii – deja e semn de betacaroten. E acrișoară… ei, hai, acră de-a binelea – semn că e plină de vitamina C. Oricine a mâncat cătină nu se poate să nu se fi strâmbat așa, ca atunci când bea sucul unei lămâi. Dar… pe cât e de acră, pe atât e de bună!

 

Cum să n-o iubești? Conține aminoacizi, betacaroten, zeaxantină, licopen, flavonoide, acizi grași Omega-3, -6 și -9, acid tanic, vitaminele B1, B2, K, C, A, E, peste 60 de antioxidanți, cel puțin 20 de minerale, acid malic, uleiuri și alți compuși bioactivi. Toate astea sunt comoară pentru sănătatea ta.

Cercetări recente au demonstrat că minunata cătină ajută la stimularea activității fizice, la prevenția fibrozei hepatice, la scăderea în greutate și la îmbunătățirea activității sistemului circulator. În plus, mai are ceva ce nu se găsește prea des – Omega-7 – un acid gras care face minuni pentru sănătatea pielii și circulația sângelui. S-o luăm pe rând.

Protejează inima și susține sistemul sangvin și limfatic

Conținutul crescut de vitamina C ajută la asimilarea fierului în corp, asigurând, prin asta, un flux continuu de sânge, pentru că fierul e un ingredient esențial în alcătuirea celulelor roșii. Pentru că scade nivelul colesterolului rău, eliberează arterele și, prin urmare, scade riscul de ateroscleroză. Prin conținutul de minerale, ajută la curățarea sistemului limfatic. Pentru asta, sunt foarte bune atât uleiul de cătină (10-15 lingurițe de 3 ori pe zi, timp de cel puțin 2 săptămâni) cât și maceratul (câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mesele principale).

Susține funcțiile hepatice

Aminoacizii din cătină susțin funcția hepatică și ajută la regenerarea ficatului. Foarte indicat e siropul de cătină în hepatite și ciroze. Se poate folosi uleiul maceratul sau siropul (v. rețeta mai jos).

Efect protector contra cancerului

S-a dovedit că sucul stors din fructele de cătină e foarte eficient în reducerea tumorilor canceroase. Fructele de cătină au o bogată compoziție de antioxidanți, lucru care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Cercetătorii au observat că antioxidanții din cătină „arestează” celulele canceroase și nu le lasă să se răspândească. Se folosește sub orice formă suportabilă de către bolnav.

Sănătatea stomacului

Ulcer, gastrită, diaree, inflamații ale intestinului subțire și gros, toate pot beneficia de pe urma cătinei, conform RTV. Se iau 10-20 picături de ulei de cătină de trei ori pe zi, fie simplu, fie în amestec cu miere, în cure de 3 luni dar cel puțin 2 săptămâni.

Comentarii: