NUTRITIE SANATATE

Sucuri naturale împotriva gastritei: Cum să le prepari acasă

Foto: Pinterest.com

Gastrita si ulcerul peptic sunt afectiuni caracterizate printr-o simptomatologie extrem de neplacuta, generate de afectarea mucoasei stomacului sau duodenului. Pacientul resimte dureri de stomac, varsaturi, lipsa poftei de mancare si sangerari oculte fecale.

Tratamentul de baza este recomandat de medicul gastroenterolog si consta in antiacide si antibiotice, insa in paralel exista cateva remedii naturale ce il pot completa cu succes, grabind vindecarea, scazand aciditatea la nivelul mucoasei gastrice siduodenale si grabind vindecarea.

Sucul de cartof

Unul dintre cele mai cunoscute si eficiente remedii naturale pentru tratarea gastritei si ulcerului gastric, alaturi de terapia recomandata de medic este sucul de cartofi. Potrivit doc.ro, acest suc reduce cantitatea de acid in stomac, ajutand in procesul de vindecare a ulcerului.

Pe langa faptul ca nu prezinta contraindicatii, sucul de cartofi poate fi de asemenea utilizat pentru a trata alte probleme de stomac, cum ar fi arsurile ocazionale, indigestia, gastrita si chiar pentru a ameliora simptomele de reflux gastroesofagian.

CITEȘTE ȘI: Dieta în GASTRITĂ. Alimentele permise și interzise

Tulburările digestive asociate cu ÎNAINTAREA în vârstă

Se foloseste un cartof mediu, cat mai sanatos, daca prezinta imprefectiuni si pete acestea se curata. Se curata cartoful de coaja si se introduce taiat in bucati in storcator; sucul de cartofi se consuma imediat, de preferinta, in conditii de repaus alimentar, intre mese.

Daca este necesar, se adauga putina apa direct in storcator. Daca nu aveti un astfel de aparat, puteti sa dati pe razatoare cartoful si apoi se stoarce cu putere intr-un tifon mare sau o carpa de bucatarie foarte curata si sucul rezultat se poate bea.

Sucul de varza

Varza este o importanta sursa de metionina, un aminoacid care contribuie la vindecarea gastreitei si ulcerului peptic.

Pentru suc veti avea nevoie de 4 frunze de varza si 400 ml apa. Se spala frunzele de varza si se taie in fasii foarte subtiri, se pun in blender, impreuna cu apa si se omogenizeaza. Se recomanda sa se consume acest suc de varza de mai multe ori pe zi. Pentru a usura consumul se poate amesteca cu suc de morcovi, gustul devenind mult mai placut.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre apa minerală: Miturile pe care le credeai reale

Pe langa acest tratament, este recomandat sa urmati o dieta specifica pentru gastrita si ulcer, ce potenteaza tratamentul si amelioreaza durerile si simptomele neplacute. Se recomanda produse alimentar mai usoare si sanatoase, de preferinta legume si fructe fierte, carne slaba fiarta sau la gratar. Evitati stresul si fumatul, care favorizeaza ulcerul. Faceti sport in mod regulat!

Comentarii: