NUTRITIE SANATATE

Beneficiile uriașe ale consumului de pastă de tomate și suc de roșii

Foto: Instagram.com

Când roșiile proaspete nu se mai găsesc pe tarabe, sucul de roșii sau pasta de tomate făcute în casă ori cumpărate îți aduc substanțe nutritive importante și gustul care amintește de vară.

Pasta de tomate, efect antiîmbătrânire

O adaugi în mâncăruri pentru a le da savoare și o culoare frumoasă – dar pasta de tomate are și alte avantaje: reduce riscul de cancer mamar sau de colon. Acest efect se datorează unui compus pigmentului roșu numit licopen, cu efect antioxidant și antiîmbătrânire. Potrivit clickpoftabuna.ro, în timpul fierberii roșiilor, se întâmplă un lucru extraordinar: licopenul nu se degradează, dimpotrivă, devine mai ușor de asimilat în organism.

Vitamine pentru ochi și inimă

Dacă îți place să bei suc de roșii, să știi că faci un lucru foarte bun pentru sănătatea ochilor și a inimii. Îți iei din el vitamina A și antioxidanții numiți luteină și zeaxantină, care previn bolile oculare, apără retina, îmbunătățesc vederea. Acest suc este benefic pentru sistemul circulator, întrucât fluidizează sângele, echilibrează tensiunea arterială și previne apariția afecțiunilor cardiovasculare. Prepară sucul de roșii în casă, din roșii bine coapte, cărnoase, și bea un pahar de suc zilnic, în cure de 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Supă de roşii. Cea mai RAPIDĂ reţetă

Bea ZILNIC un pahar cu suc de roşii! Află cum le poți CONSERVA pentru a-și păstra toate proprietățile

Sucul întărește oasele

Calciul și magneziul pe care ți le poți lua din sucul de roșii întăresc oasele și ajută la asimilarea fierului. Adaugă puțină sare și busuioc tocat pentru a obține o băutură gustoasă. Un alt atu al sucului este alungarea dorinței de a aprinde o țigară. Dacă vrei să te lași de fumat, află că roșiile conțin substanțe care reduc atât apetitul pentru nicotină, cât și efectele negative ale nicotinei asupra plămânilor.

Știai că…

…sucul de roșii conține vitamina B și potasiu care normalizează tensiunea arterială? De aceea e indicat cardiacilor și hipertensivilor.

Comentarii: