LIFESTYLE SANATATE

Greşeala pe care nu trebuie să o faci NICIODATĂ: De ce e GRAV să-ţi smulgi firele de păr alb

Foto: Pinterest.com

Aceasta este greşeala pe care nu trebuie să o faci niciodată. Dăunează grav sănătăţii. Specialiştii ne spun de ce este greşit să ne smulgem firele de păr alb.

 

Mulţi aleg să smulgă primele fire albe apărute în podoaba capilară, iar acesta este un lucru grav pentru sănătate.

Principala cauză a apariţiei firelor albe se pare că este stresul, factor ce determină multe afecţiuni ale părului şi ale pielii. De asemenea, stilul de viaţă şi alimentaţia influenţează apariţia firelor albe.

Smulgerea firelor de păr albe nu este deloc benefică pentru sănătatea scalpului, cred experţii, chiar dacă asta şi ne ajută să scăpăm de firele albe temporar.

Atunci când firul de păr este smuls, foliculul din care acesta a crescut rămâne, ceea ce înseamnă că este doar o chestiune de timp până când va creşte alt fir de păr în loc.

Smulgerea părului poate crea probleme serioase şi poate afecta structura părului şi condiţia pielii de pe cap. Potrivit specialiştilor în domeniu, atunci când smulgi un fir de păr nu faci nimic altceva decât să distrugi textura naturală a părului, anunţă one.ro.

Părul care creşte în loc nu va arăta la fel, ci va fi mai puţin sănătos şi chiar sârmos. De asemenea, smulgerea repetată afectează foliculii. Mai mult decât atât, poţi chiar să cheleşti în zona respectivă, deoarece rădăcinile sunt afectate permanent.

Comentarii: