LIFESTYLE

Ei sunt soldații din ring! Un student caporal și un soldat au adus boxului românesc două medalii de bronz la Jocurile Mondiale Militare

Poartă cu mândrie echipamentul sportiv şi uniforma militară. Şi, culmea, unul dintre soldaţii care câştigă războaiele în ring e… fată.

Adrian Buhaniuc face de 10 ani box, este din Republica Moldova și a reprezentat Armata Română la Jocurile Mondiale Militare. Student la Universitatea Națională de Apărare Carol I, boxerul s-a întors de la competiția de la Wuhan cu medalia de bronz la categoria 91 kg. Caporalul Buhaniuc i-a arătat colegei de lot, soldat Claudia Nechita, pașii de defilare.

„Mă simt foarte mândru și onorat că am participat la Jocurile Mondiale Militare și am reprezentat armata. Visul meu este să urc pe podium la Olimpiadă. Uniforma militară îmi place mai mult decât echipamentul de box, pentru că arată bărbăția, duritatea, maturitatea, arată cum ar trebui să fie un barbat!”, spune Adrian Buhaniuc, medaliat cu bronz la box la Jocurile Mondiale Militare.

Citeşte şi: TRUC genial! Ce se întâmplă dacă pui o MONEDĂ DE 5 BANI în vaza cu flori

Obiectiv: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Şi chiar dacă se spune, de multe ori, că boxul chiar e un sport doar pentru bărbaţi, sunt fete care vor să demonstreze în lumea sexului tare. Claudia Nechita și-a îmbogățit și ea palmaresul la Jocurile Mondiale Militare. Medalia de bronz obținută la categoria 57 kg îi dă speranțe la o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Anul acesta, pugilista-soldat s-a clasat pe locul cinci la Jocurile Europene de la Minsk. „Este cea mai importantă medalie de până acum. Îmi dă mare încredere această medalie, vreau să ma calific la Jocurile Olimpice. După Jocurile Europene de la Minsk, acum Jocurile Militare, mă pregătesc pentru Olimpiada cea mare”, spune Claudia Nechita.

 

Comentarii: