LIFESTYLE

Mirabela Dauer a vrut să se călugărească! Cine a oprit-o şi ce mare schimbare făcuse în viaţa ei marea artistă, ca să o poată lua pe calea monahală

Mirabela Dauer este, cu siguranţă, parte importantă a tezaurului muzicii uşoare româneşti. Este o voce unică şi inimitabilă şi o artistă colosală, care arde pe scenă, se consumă în aplauzele fanilor. Faţă de ei, Mirabela nu a avut secrete pentru că s-au iubit nebuneşte. Şi Mira a fost mereu a lor, a împărţit cu ei şi bune şi rele.

Dar oricât de imprevizibilă ar fi artista Mirabela şi oricât de jovială ar fi femeia din ea, probabil că nimeni nu şi-o imaginează… măicuţă la o mănăstire. Iată însă surpriza cea mare: Mirabela cu gura ei le spune că atunci când s-a botezat, în urmă cu 25 de ani, în religia creştin-ortodoxă şi a renunţat la cea mozaică, a făcut-o pemtru a se călugări. Îşi alesese şi locul, în liniştea unei chilii, la Mălăieşti.

Dumnezeu a avut alte planuri cu Mirabela, care s-a sfătuit cu naşul ei, care e preot. “El m-a lămurit cum e cu povestea asta… Eu eram într-o perioadă proastă şi el zice: nu se face aşa ceva acum, trebuie să ai convingere, că vrei să fii mireasa lui Hristos, nu că simţi aşa că eşti obosită, deziluzionată, dezamăgită, bla-bla…. Nu, în momentele astea nu faci acest lucru.”, a dezvăluit Mira ce anume a făcut-o să ezite.

Citeşte şi: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

N-ar mai fi cântat dacă se călugărea

Mirabela mărturiseşte că acum ţine şi toate sărbătorile evreieşti şi pe cele ortodoxe. Mai ales că mama ei e îngropată în Israel, iar tatăl, în Cimitirul evreiesc de pe Şoseaua Giurgiului. Acum e împăcată cu gândul că nu s-a călugărit. “Probabil că nu a fost momentul şi nu am fost făcută, dar eu mă simt bine când mă duc la biserică… Am două mănăstiri de suflet…”, a povestit Mirabela la Antena Stars.

Dacă ar fi luat calea monahală, Mirabela n-ar mai fi cântat. Şi n-ar mai fi adus bucurie în inimile a milioane de oameni. Poate că ăsta ar fi fost un păcat, e convinsă marea doamnă a muzicii uşoare româneşti, care a mărturisit că iubeşte mult viaţa, oamenii şi animalele. Dar oamenii i-au rupt inima de multe ori. Mai ales unii prieteni….care au uitat de ea, în clipele de cumpănă.

Marea artistă a trecut prin multe, iar cel mai greu i-a fost când a suferit o intervenţie chirurgicală prin care i s.a extirpat un rinichi. A mers la medic pentru un control de rutină şi a rămas şocată când a aflat că trebuie să suporte de urgenţă o operaţie complicată. “Nimic nu este întâmplător, poate că eu am meritat, probabil că am fost încercată şi e normal, Dumnezeu te încearcă să vadă dacă te dezici de El, pentru că El m-a ţinut, El m-a apărat… cu sprijinul acestor îngeri, Dumnezeu i-a trimis pe aceşti îngeri să aibă grijă de mine.”, a încheiat Mirabela.

Comentarii: