LIFESTYLE

El e cel mai rapid puști în kartingul electric!

Din acest an, Federația Română de Automobilism Sportiv a introdus în calendarul competițional și Campionatul Național de Karting Electric, iar președintele FRAS, Norris Măgeanu e convins că acest sport va fi unul de viitor pentru copii. El a venit pe circuit să îi cunoască pe micii piloți.

E foarte frumos că de la vârste fragede se obișnuiesc cu competiția. Faptul că avem aceste karturi care nu fac gălăgie, care nu poluează, ne ajută mult atât în acest campionat, dar și în a începe o activitate a federației de a merge în școli, spune Norris Măgeanu, președintele Federației de Automobilism Sportiv.

Karting-ul electric are tot mai mulți adepți în rândul copiilor. Mateo are 10 ani, face karting sportiv de 6 ani și până la această vârstă a ieșit de două ori campion național. Visul său este să ajungă pilot de Formula 1, iar pilotul său preferat este finlandezul Valtteri Bottas.  Concurăm amândoi cu același număr,77 acela este kartul meu. Eu mi-am ales acest număr, îmi poartă noroc, sunt născut pe 7.07″, spune Mateo.

Antonia vine la karting de doi ani, iar cel care i-a transmis pasiunea pentru mașini este tatăl ei, pilot. Fetița recunoaște că prietenele sale nu văd cu ochi prea buni, hobby-ul ei, dar ea își vede de treabă.

„Merg de trei ori pe săptămână la antrenamente, mi-e puțin greu și cu școala și cu after, dar îmi place mult ceea ce fac. Îmi doresc să câștig o cursă”mărturisește Antonia.

CITEȘTE ȘI: Cruciuliţele, icoanele sau CD-urile „antiradar“, sancționate DRASTIC de Codul rutier

Concursuri pe karting full electric

Promotorul kartingului sportiv în România este Robert Drăgan, de profesie inginer de electronică și comunicații. Acesta povestește că ideea i-a venit cu ani în urmă, când mergea cu fiul său la karting și nu mai suporta să vadă motoarele karturilor pe benzină.

Tot timpul mi-a stat gandul exclusiv la a face un propulsor electric pentru karting. Nu e că mi-a venit ideea de ieri de alaltăieri, ci de 15 ani. Miniaturizarea industriei auto mi-a permis să fac propulsorul electric și să renunț definitiv la kartingul pe benzină, să trecem pe full electric. Noi umblăm cu mănuși albe și singurul lucru pe care îl avem pe mănuși este praful și din când în când inclusiv îl ștergem cu mănuși albe„, explică Robert Drăgan, inițiatoruk proiectului karting electric.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: