NUTRITIE

Escalop cu legume gratinate, platoul perfect pentru invitați de seamă

chefsteps.com/

Rețeta ideală pentru o masă de prânz la care sunt așteptați musafiri, escalopul cu legume gratinate oferă o carne fragedă cu un sos delicios.

Garnitura de legume se prepară rapid, iar gustul plin de savoare încântă chiar și cei mai pretențioși oaspeți.

CITEȘTE ȘI: Ratatouille- faimoasa rețetă de ghiveci franțuzesc

Escalop cu legume gratinate, platoul perfect pentru invitați de seamă

Ingrediente:

Pentru escalop:

  • 2 bucăți piept de rață
  • 2 linguri făină
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar vin roșu
  • 1 ceapă mică
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 1 lingură boabe de ienupăr
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare

Pentru garnitură:

  • 3 cartofi medii
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel mare
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 crenguțe de cimbru
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • Sare și piper

Pentru decor: crenguțe de rozmarin

Escalop cu legume gratinate, platoul perfect pentru invitați de seamă

Mod de preparare:

Pune boabele de ienupăr și de piper pe un fund de lemn și pisează-le cu ciocanul de șnițele.

Amestecă-le cu usturoiul și frunzulițele de rozmarin tocate mărunt.

Așază bucățile de piept de rață pe un fund de lemn, presară-le cu amestecul aromatic, sărează-le după gust și freacă-le bine cu condimentele, apoi tăvălește-le prin făină.

Curăță ceapa, taie-o Julien și călește-o într-o tigaie cu ulei încins.

Pune bucățile de piept, prăjește-le câte 3 minute pe fiecare parte, toarnă vinul și lasă la fiert până când acesta se evaporă.

Stinge focul și păstrează-le la cald.

CITEȘTE ȘI: Legumele care au grijă de inima ta: Scad riscul de a face infarct

Fierbe cartofii în coajă, apoi curăță-i și taie-i rondele subțiri.

Spală și taie rondele roșiile și dovlecelul.

Aranjează pe o tavă rânduri de rondele de cartofi, dovlecei și roșii.

Curăță usturoiul și toacă-l împreună cu frunzele de cimbru și pătrunjelul, apoi amestecă-le cu pesmetul și jumătate din cantitatea de ulei.

Presară legumele din tavă cu acest amestec, stropește-le cu restul de ulei și dă-le la cuptor 10 minute la 190°C.

Sărează și piperează după gust.

Așază garnitura de legume pe un platou.

Taie bucățile de piept felii subțiri și aranjează-le pe un alt platou.

Stropește-le cu puțin sos rămas de la gătit, decorează cu crenguțe de rozmarin și servește.

Comentarii: