NUTRITIE

Cum evităm bolile cardiace: Cele mai dăunătoare grăsimi

Foto: Pinterest.com

Cum evităm bolile cardiace? Este una din întrebările cheie la care vor să răspundă toţi medicii, iar noi căutăm cu febrilitate toate căile. Astăzi vă prezentăm cele mai dăunătoare grăsimi pentru corpul uman.

 

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a avea o inimă sănătoasă sunt dieta echilibrată, sportul regulat şi să renunţăm la fumat. Două tipuri de grăsimi sunt în mod special dăunătoare pentru inimă: cele saturate şi trans.

Indiferent de vârstă, ar trebui să reducem aportul de grăsimi saturate provenite din produsele animale şi din cele prăjite intens. Acestea conţin grăsimi saturate care blochează arterele.

De evitat sunt şi grăsimile trans care se găsesc în produsele hidrogenate precum margarina, produsele semipreparate, de patiserie, biscuiţi şi alte alimente procesate. Mărind consumul de grăsimi trans cu doar 2% creştem riscul de a face boli de inimă cu 30%, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii Regale de Medicină.

Această recomandă mărirea aportului de peşte gras, nuci, seminţe şi uleiuri, deoarece acestea sunt surse bune de acizi graşi esenţiali care au un rol important în prevenţia bolilor de inimă, conform adevarul.ro. Uleiurile de peşte omega-3 sunt importante nu doar pentru că previn coagularea sângelui, ci ajută şi la diminuarea nivelurilor de colesterol rău – LDL. Antioxidanţii care se găsesc în fructele şi legumele colorate intens reduc riscul de afecţiuni cardiace prin faptul că luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele din corp.

Comentarii: