NUTRITIE SANATATE

Mare atenţie la ce mănânci: Alimentele PERICULOASE pentru stomac

Foto: Pinterest.com

Avertisment extrem de important al nutriţioniştilor. Mare atenţie la ceea ce mănânci. Unele alimente sunt extrem de periculoase pentru stomac.

 

Atunci când îți alegi meniul, de cele mai multe ori te lași ghidat de pofte, de miros, de combinații savuroase fără a te gândi prea mult dacă acestea sunt bune și pentru stomacul tău, dacă se pot digera în totalitate sau dacă îți aduc substanțe nutritive de calitate.

 

Deși există o mare varietate de produse alimentare nu tot ceea ce mâncăm ne și face bine. Motiv pentru care am pregătit o lista cu cele mai greu de digerat alimente care în timp afectează calitatea vieții tale.

Pentru o viață sănătoasă ai nevoie de o alimentație echilibrată și sănătoasă, astfel că obiceiurile nesănătoase trebuie diminuate dacă nu chiar evitate complet.

Pericolul cartofilor prăjiți

Mult îndrăgiții cartofi prăjiți au nevoie de o cantitate foarte mare de ulei pentru a căpăta gustul lor celebru, iar procedeul de obținere și anume prin prăjire nu este unul tocmai sănătos.

Aceștia ajuns să suprasolicite stomacul și într-un final să provoace un reflux gastric, iar de aici la senzația de arsură la nivelul sistemului digestiv nu este decât un singur pas.

Mai ales dacă sunt consumați împreună cu carne, astfel procesul digestiv va fi unul și mai greu.

Având un conținut foarte ridicat de grăsimi, nu e de mirare că ei se află pe locurile fruntașe la alimente ce ar trebui consumate cât mai rar posibil, în ciuda gustului atât de plăcut de mulți dintre noi.

Carnea procesată și grăsimile aferente

Un alt aliment care necesită un timp îdelungat pentru a putea fi digerat de către stomacul tău este carnea procesată. Însă nu doar timpul său mare de procesare este un pericol la adresa sănătății tale ci și faptul că aceasta nu îți oferă un aport nutrițional bun, nu conține fibre iar în timp poate facilita apariția problemelor cardiovasculare sau poate să rămână o bună perioadă de timp în intestine.

Optează pentru carnea de pește, consum-o cât de des cu putință și întotdeauna asociaz-o cu legume la grătar, abur sau în starea lor naturală.

Produsele de patiserie, tot mai căutate

Ei bine, aici este un punct puțin sensibil deoarece toți în fuga către muncă ne oprim la patiserii și de multe ori acesta este micul dejun. Asta este cea mai mare greșeală deoarece produsele de patiserie în timp dau flora intestinală peste cap mai ales datorită aportului mare de carbohidrați și te poți confrunta cu inflamații la nivelul tractului digestiv.

Grăsimile nesănătoase, carbohidrații în exces favorizează surplusul de kilograme, astfel că sănătatea ta va avea de suferit, conform RTV. Nu sări niciodată peste micul dejun, consumă cel puțin o porție de fructe și două de legume pe zi și nu uita să te hidratezi corespunzător și să faci mișcare.

Comentarii: