SANATATE

Explicația SURPRIZĂ a unui medic ORL: E bine sau nu să consumăm băuturi reci?

Foto: europortal.com

Încă de când eram mici părinții ne atenționau că nu trebuie să bem rece sau să mâncăm înghețată dacă ne doare în gât.

Nimic mai fals. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a explicat la Digi24 care este de fapt legătura dintre alimentele reci și organism, dar mai ales și dacă ne agravăm răceala consumând apă rece.

CITEȘTE ȘI: Tuse şi dureri de gât? Metode naturale prin care poţi lupta eficient împotriva bronşitei

”Ideea că nu trebuie să mâncăm înghețată sau rece dacă ne doare în gât este un mit. Nu trebuie să dăm rece niciodată, nu numai când suntem răciți. Recele este o păcăleală pentru organism pentru că organismului îi place căldura, nu recele.

Noi putem trăim și în căldură și să bem apă la 25 de grade. Inclusiv vara ar trebui să bem apă la temperatura camerei. Puteți face un test să beți un pahar cu apă rece după care gâtul se încălzește și cere iar. Deci ne săturăm mai bine dacă bem apă călduță pentru că noi trebuie să avem 36 de grade mereu.

CITEȘTE ȘI: Locul apariției durerii îți indică procesul vindecării. LEGĂTURA dintre emoțiile negative și durerile fizice

Capul are nevoie de căldură iarna și la exterior. Deci ne punem căciulă pentru că astfel nu mai facem sinuzită, nu mai apar durerile, dacă îi asigurăm căldură. Durerile apar doar dacă exagerăm” a explicat specialistul.

Comentarii: