SANATATE

Tuse şi dureri de gât? Metode naturale prin care poţi lupta eficient împotriva bronşitei

Bronsita este o infectie la nivelul pasajelor bronhice, care transporta aer catre plamani. Aceasta infectie cauzeaza inflamatie, provocand astfel simptome precum: tuse productiva, suierat si dificultati respiratorii.

In cele mai multe cazuri, bronsita este cauzata de un virus, ceea ce inseamna ca nu poate fi vindecata cu tratament pe baza de antibiotice. Pe masura ce organismul incearca sa lupte cu virusul sau, in cazuri foarte rare, cu bacteria care a cauzat bronsita, pasajele bronhice devin tot mai inflamate si produc din ce in ce mai mult mucus.

Cu toate ca bronsita acuta se vindeca, in general, in 10 zile, tusea poate persista cateva saptamani dupa ce infectia a fost vindecata, remarca doc.ro.

Tratamentul pentru bronsita virala este bazat pe medicamente care amelioreaza simptomele preum febra, durerea in piept si tusea. Din pacate insa, un asemenea tratament nu este eficient pe termen scurt, asa ca poate dura o buna perioada de timp pana cand reusesti sa scapi de bronsita si de simptomele sale neplacute. Poti insa accelera vindecarea acestei afectiuni folosind o serie de remedii naturale, care amelioreaza totodata simptomele.

CITEȘTE ȘI: Busuiocul, o adevărată MINUNE pentru sănătate: Vindecă cele mai dificile afecţiuni

Consumul de alimente probiotice si prebiotice

Echilibrand bacteriile de la nivel intestinal, probioticele si prebioticele intaresc sistemul imunitar cu pana la 80%. Asadar, bolnavii de bronsita ar trebui sa consume alimente bogate in aceste bacterii “bune”, precum chefirul sau muraturile.

Vitamina C

Se stie despre vitamina C ca este benefica in caz de raceala, chiar si in caz de bronsita. O doza zilnica de 4000 mg de vitamina C va pregati organismul pentru lupta cu boala. De asemenea, poti consuma si alimente bogate in vitamina C precum portocalele, kiwi, grefrutul, broccoli sau varza Kale.

Supa de oase

Remediu folosit destul de rar la noi, supa de oase este principalul aliat al sistemului imunitar pentru americani. Aceasta supa accelereaza procesul de vindecare, fortificand organismul.

CITEȘTE ȘI: FORMA plantelor indică TIPUL DE DURERE pentru care este indicat să le folosești

Ulei esential de eucalipt

Aromaterapia cu ulei esential de eucalipt amelioreaza tusea si curata caile respiratorii. Functionand precum un expectorant natural, acest ulei ajuta la curatarea cailor respiratorii de mucus. Foloseste cate 5 picaturi de ulei esential de eucalipt de 2-3 ori pe zi. Pune uleiul intr-un dispozitiv pentru aromaterapie si bucura-te de efectele sale benefice pret de o jumatate de ora.

De asemenea, poti aplica acest ulei si la nivel cutanat, masandu-ti zona gatului cu el.

Ulei de oregano

Si uleiul de oregano este benefic in tratarea bronsitei. Acesta actioneaza precum un agent antibacterian si sustine sanatatea cailor respiratorii, fara a avea efecte secundare. Doua picaturi de ulei de oregano consumate zilnic vor grabi vindecarea. De asemenea, acesta poate fi folosit si pe post de ulei de masaj, in special pe zona cefei si a gatului.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de durerile de gât: Iată cele mai bune remedii

Inhalatii cu abur

Fierbe apa intr-o oala, apoi pune-ti capul deasupra acesteia si inhaleaza aburii eliberati. Poti folosi un prosop pentru a-ti acoperi capul, astfel incat aburii sa fie directionati catre caile tale respiratorii. Aceasta metoda va inmuia secretiile produse de plamanii tai si vei reusi sa accelerezi procesul de curatare a cailor respiratorii. Daca nu esti adeptul inhalatiilor de acest fel, fa un dus sau o baie fierbinte si vei beneficia de aceleasi efecte.

Comentarii: