NUTRITIE REVIEW

Cum să faci cei mai buni castraveciori muraţi. REŢETĂ simplă de vară

Foto: Pinterest.com

Castraveţii puşi la murat vara sunt un adevărat deliciu. Uşor de preparat, murăturile însoţesc orice friptură sau mâncărică de cartofi ori fasole. Reţeta castraveţilor în saramură o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri rom’neşti” (Editura Paideia).

Potrivit lui Radu Anton Roman principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara este prospeţimea. Deci, să fie castraveţii tari, mici, lucioşi, să respire sănătate şi tinereţe.

CITEȘTE ȘI: Efectele neașteptate ale castraveţilor: Ce se întâmplă în corp, în funcție de felul în care îi folosești

Ingrediente:

5 kg castraveciori
sare, 2 linguri la 1 litru zeamă
2 căpăţăni usturoi
mărar uscat, crengi

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: NU consuma castraveți murați dacă suferi de aceste boli

Mod de preparare:

Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se pune la fiert, şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul.

Comentarii: