REVIEW

Fără soluții chimice în casă: Plantele care țin tantarii la distanță

http://ziarulceahlaul.ro

Ţânţarii reprezintă una dintre marile problemele care apar odată ce temperatura creşte. Înţepăturile acestor insecte reprezintă în continuare o problemă care sperie multe persoane din cauza faptului că acestea pot transmite diferite boli.

Dacă nu sunteţi adeptul produselor din magazine care se aplică pe piele, plantele pot reprezenta soluţia pentru voi. Având un miros specific, acestea resping ţânţarii din interiorul casei voastre şi nu mai este nevoie să apelaţi la produse chimice.

Lavandă

Lavanda este o planta medicinală ale cărei proprietăţi au fost recunoscute încă din antichitate. Plantă decorativă şi multifuncţională, mirosul acesteia goneşte ţânţarii, potrivit adevarul.ro. Puteţi instala ghivece de lavandă pe terasă sau în interiorul casei.

CITEŞTE ŞI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Mentă

Aparţinând familiei Lamiaceae, menta este o plantă foarte aromată care are multe proprietăţi medicinale. Conform unui studiu realizat de cercetătorii indieni, uleiul de mentă este un remediu puternic împotriva larvelor de ţânţari.

Geranium/Muşcată

Numită şi pelargonium sau muşcată, aceasta este o plantă erbacee din familia Geraniaceae. Frunzele sale au un parfum plăcut pentru oameni, dar nu şi pentru ţânţari. Pentru a folosi geraniul în mod optim, sfărâmaţi câteva frunze şi aplicaţi lichidul rezultat pe gât, picioare, mâini, etc.

Pyrethrum/ Floarea raiului/Muşeţel persan

Pyrethrum este o plantă erbacee, cunoscută ca foarte bun insectifug. Cu efectul său de respingere împotriva ţânţarilor, o puteţi folosi sub formă de pudră pentru a vă proteja casa.

CITEŞTE ŞI: Avertisment pentru părinţi: Plante INTERZISE în casă dacă ai copil mic

Pelin

Este o plantă aromatică de culoare gri-argint a cărei miros respinge ţânţarii. Odată uscate, frunzele şi florile sunt un insecticid eficient atât pentru interiorul, cât şi pentru exteriorul casei.

Comentarii: