Farfuria pe care vă invit astăzi să o preparați este una plină de texturi și arome, de gusturi și de beneficia pentru sănătatea dumneavoastră.
Sparanghelul este plin de nutrienți, fibre, minerale, antioxidanți și foarte, dar foarte sărac în calorii, cee ace ne ajută să păstrăm un echilibru în farfurie.
Consumul regulat de pește are un efect pozitiv asupra sănătății vaselor de sânge.
CITEȘTE ȘI: Leguma care ține sub control glicemia și topește grăsimea de pe abdomen – Exquis
Farfuria perfectă: pește cu sparanghel și piure de cartofi
Ingrediente:
- 300 g sparanghel proaspăt sau conservat
- 500 g cartofi
- 100 g smântână
- 200 g ulei de măsline
- 4 fileuri pește
- 4 linguri făină
- 2-3 linguri sos vinegretă
- 2-3 roșii (de preferință cherry)
- piper, sare
Sfat pentru tine:
Sosul vinegretă îl poți prepara chiar tu, din ulei, oțet, sare, piper și puțin muștar.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun pește pentru vasele de sânge: Ajută la evitarea trombozei – Exquis
Farfuria perfectă: pește cu sparanghel și piure de cartofi
Mod de preparare:
Dacă ai sparanghel proaspăt, acesta se curăță la capete, după care îl speli și îl fierbi timp de 10 minute în apă cu puțină sare. Îl scurgi și îl treci prin jet de apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Dacă ai sparanghel conservat, este suficient să îl încălzești înainte de consum.
Cureți, speli, tai în cubulețe și fierbi cartofii în apă ușor sărată. Din cartofii fierți, scurși bine și zdrobiți, 2-3 linguri ulei de măsline și smântână, faci un piure pe care îl sărezi după gust și îl păstrezi cald.
Speli fileurile, le usuci cu un șervet curat și le presari după gust, cu sare și piper proaspăt măcinat. Treci fileurile prin făină și le prăjești pe ambele părți în uleiul rămas.
Repartizezi în farfurii fileurile, piureul, sparanghelul și roșiile. Stropești fileurile, roșiile și sparanghelul cu sosul vinegretă.
Comentarii:









