LIFESTYLE

Femeia din România care a transformat apa în bani/ POVEȘTI DE SUCCES

Rucsandra Hurezeanu

O prezenţă constantă în ediţiile anterioare ale Catalogului 100 Cei mai admiraţi manageri, Rucsandra Hurezeanu a dezvoltat un model de afacere neobişnuit.

Ivatherm Dermatocosmetice este firma care are în portofoliu produse dermato-cosmetice „made in Franţa” cu apă termală de la Herculane.

Rucsandra Hurezeanu a pornit afacerea Ivatherm în 2005, după experienţa unui MBA în marketing în Franţa şi un stagiu în cadrul companiei producătoare de medicamente Servier. „Un loc de muncă în Franţa îţi dă foarte multă încredere în forţele proprii”, povesteşte ea. La întoarcerea în România a lucrat în farma. „Într-o multinaţională există avantaje şi dezavantaje, iar după câţiva ani mi-a venit ideea că pot încerca să construiesc ceva al meu.„ Inspiraţia sa a fost stimulată de proprietăţile apei termale ale apelor minerale de la Herculane.

A decis să îşi creeze propria afacere după ce a crescut în domeniul farma până când, după cum spune chiar ea pentru Business Magazine, a simţit că nu mai are unde urca. Rucsandra crede cu convingere că o organizaţie strunită autoritar cu oameni conduşi prin intimidare este inerent mai puţin capabilă de inovaţii şi creativitate.

„Se ştie că oamenii stresaţi şi terorizaţi, sunt hipervigilenţi, defensivi şi preocupaţi exclusiv de persoana proprie. Astăzi vedem clar o creştere a importanţei valorilor «feminine» în conducerea companiilor: comunicarea, empatia, grija faţă de ceilalţi, cooperarea. Femeile-lider de astăzi par confortabile cu propria feminitate, recunoscând şi apreciind cu înţelepciune grija pentru ceilalţi în stilul lor de conducere”.

Comentarii: