LIFESTYLE

Relație la birou? Cum să ne comportăm la locul de muncă

Foto: Pinterest.com

Te-ai îndrăgostit de colegul tău de birou? Sau, mai grav, de șeful tău? Asta este! Se întâmplă și nu rar,  aș putea spune.

Nu am să-ți țin teorii despre faptul că acest lucru este bun sau nu. Oricum, nu mă vei asculta și, ca fiecare dintre noi, vei alege să-ți trăiești viața și să ai propriile experiențe. Ceea ce este foarte bine!

Cu toate acestea, chiar dacă fluturii din stomac nu-ți dau pace, încearcă să te detașezi puțin și să citești cu luciditate acest articol. Indiferent cât de mare este pasiunea, nu uita de regulile de comportament la locul de muncă, deoarece un comportament inadecvat te poate costa locul de muncă.

În primul rând,  trebuie să știi cu cine vei avea de-a face. Principalul tău dușman va fi colectivul cu care lucrezi. Bârfa este un obicei hulit de toată lumea, dar iubit în secret și practicat la vedere de toată lumea, și de femei, și de bărbați. Fii pregatită să se vorbească intens despre tine, nu doar în atâta timp cât relația de la lucru va dura, ci și după aceasta, dacă ea se va termina liniștit, fără incidente.

De fapt, tuturor le este indiferent dacă tu eși deja căsătorită sau nu,  dacă relația ta cu colegul sau cu șeful este serioasă sau nu ori cât de mult timp aceasta o să dureze. Tot ce vei face este că vei da un motiv, respectiv un subiect, de bârfă persoanelor care iubesc să facă aceasta. Și am stabilit deja că este vorba despre toată lumea,  indiferent de gen, vârstă sau pregătire profesională.  Fii chiar pregătită și pentru situații când vei fi urmărită, ascultată sau chiar spionată. În orice caz, ai devenit vedeta lor, vei fi mult mai des în centrul atenției persoanelor din jur!

Plecând de la aceste premise, pentru a-ți păstra relațiile cu colegii la un nivel de respect reciproc, cel mai bine este să ții această relație în secret față de tot colectivul. Străduiește-te să nu faci niciun fel de gesturi care să te trădeze, să devi mai amabilă cu colegul pe care până acum nu-l suportai, sau să nu arunci priviri îndrăgostite – știi tu! acele priviri! – în timpul prezentării ultimului raport în fața șefului, de față cu tot colectivul.

Încearcă să te comporți ca și cum acea persoană este una cu care ai doar relații colegiale, iar înafara treburilor de la serviciu nu vă leagă nimic! Chiar dacă, după un timp, se va găsi cineva care va lansa niște apropouri pe baza unor bănuieli, tu prefa-te în continuare. Astfel, cel puțin vei avea liniște la birou!

Să nu crezi însă că vei scăpa foarte ușor. Curiozitatea, atât cea feminină, cât și ce amasculină, este un ivor nebănuit de tertipuri, trucuri și indiscreții voite. Iată un set simplu de sugestii de care poți ține cont pentru ca niciunul dintre colegii sau colegele tale de muncă să nu afle de relația ta secretă cu colegul tău.

Nu te lăsa pradă trucurilor

Cu siguranță, din intenție sau pur și simplu pentru a umple timpul liber din pauze, vei fi inclusă în diferite conversații despre viața personală a fiecăruia. Ai grijă să nu cazi în capcana întrebărilor despre viața ta intimă și, în niciun caz, nu face astfel încât să arăți tu singură că ai avea vreo idilă cu cineva de la birou.

Dacă cineva va avea unele suspiciuni și va observa relația ta cu șeful sau colegul, atunci intenționat îți va pune întrebări provocatoare și va căuta ca singură să te dai de gol și să confirmi că tăiești o poveste de dragoste demnă de un roman! Laudă-i imaginația și răspunde-i că nu ai idee despre ce vorbește.

Atenție când participi la evenimentele organizate la locul de muncă

Ironia sorții sau nu, de multe ori adevărul în ceea ce vă privește iese la suprafață tocmai la aceste evenimente. Fii reținută, nu consuma mult alcool, nu face gesturi adresate iubitului tău de față cu toată lumea.  Știu că probabil, intrând în atmosfera de party, chiar dacă evenimentul este organizat de cei sau alături de colegii de la muncă, îți dorești mângâieri, îmbrățișări și altele asemenea… Dar nu este cazul! Veți avea timp destul după.

Păstrați secretul și după ce relația ia sfârșit

După o vreme focul pasiunii voastre se stinge,  se întâmplă în cazul oricărei relații, nu doar în cazul celor de la birou. Termină relația așa cum ai început-o, neștiută de nimeni! Discută cu fostul partener și stabiliți să nu împărtășiți colegilor de la birou relația voastră, chiar dacă ea s-a încheiat. La fel de important este să discutați și să vă înțelegeți asupra modului în care vă veți comporta mai departe la locul de muncă. Fii foarte severă, nu accepta compromisuri, unii bărbații au uneori obiceiul să se laude la o bere cu colegii și să povestească detalii din romanul vostru.

Fostul este șeful tău în continuare

Duapă ce relația s-a terminat, se întâmplă ca fostul iubit să-ți rămână șef, care însă se poartă din ce în ce mai pretențios față de tine sau te șicanează. În astfel de cazuri, esențial este să rămâi calmă. Apoi, vorbește cu el între patru ochi și rezolvă această restanță. Restabilește ordinea și impune-i respectul față de tine.

Demisia nu este o opțiune

Nu-ți da demisia de la acest loc de muncă după prima ceartă cu iubitul tău, fie el coleg sau șef.  Știi cum se spune, viața compensează lucrurile: dacă iubirea nu merge, măcar cariera să fie în ascensiune. Caută mereu o cale de mijloc între relația amicala cu fostul iubit și cariera ta pe care trebuie să ți-o construiești.

Concluzionând, o iubire la birou este totuși o relație la fel ca toate celelalte, decorul doar diferă.  Ca orice relație, fie câștigi ceva, fie pierzi ceva. Nu porni cu idei preconcepute, nu ai de unde să știi dacă noua filă din romanul vieții tale va fi ca cea dinainte sau va transforma totul într-o poveste de vis: iubirea adevărată.

Comentarii: