SANATATE

Fii atent la picioare! Semnul care arată că ai colesterolul mare

Foto: Pinterest.com

Ratele FĂRĂ PRECEDENT ale bolilor cardiovasculare care afectează în prezent Occidentul sunt în mare parte atribuite colesterolului ridicat, iar modelele alimentare au multe de răspuns. Preluarea bolii în stadiile inițiale este esențială pentru supraviețuire. Un semn că arterele devin înfundate poate deveni evident atunci când atingeți pielea.

Natura pernicioasă a colesterolului ridicat îl face să se sustragă atenției a milioane de oameni și, în momentul în care afecțiunea este depistată, este adesea prea târziu. În fazele avansate ale afecțiunii, boala provine din fluxul sanguin restricționat. Acest lucru împiedică nutrienții și oxigenul să ajungă în anumite părți ale corpului, cum ar fi gleznele, picioarele și picioarele. În această etapă, simptomele pot erupe la nivelul pielii.

Colesterolul este transportat în sânge de două tipuri diferite de proteine, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) și lipoproteinele cu densitate mare (HDL).

Acesta din urmă este considerat „bun”, deoarece elimină din organism colesterolul LDL dăunător.

LDL este infamă deoarece se acumulează în pereții arterelor, contribuind la formarea plăcii care îngustează spațiul pentru fluxul sanguin.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua plină de antioxidanți: Elimină colesterolul și te ajută să slăbești

Boala arterială periferică

Rezultatul final al acestui lucru este boala arterială periferică, care dă naștere la o serie de complicații.

Institutul Midwest pentru Terapie Non-chirurgicală subliniază unele dintre semnele revelatoare ale bolii arteriale periferice (PAD) pe piele.

Organismul de sănătate afirmă că pielea uscată și mâncărimea poate rezulta din fluxul limitat de sânge limitat.

Acesta explică: „Persoanele cu PAD pot prezenta una sau mai multe modificări ale pielii picioarelor, gleznelor și picioarelor. Aceste schimbări încep adesea ca probleme ușoare, dar, cu timpul, pot duce la simptome mai severe.

Modificări ușoare, cum ar fi pielea care se simte rece la atingere și devine uscată și senzația de mâncărime. Unii oameni vor observa o creștere slabă a unghiilor de la picioare.”

Aceste modificări ale pielii apar de obicei la nivelul picioarelor, gleznelor și pulpelor și pot rămâne ușoare în stadiile inițiale.

Pe măsură ce starea se agravează, simptome mai severe pot erupe, totuși.

Organismul de sănătate spune că alte simptome pot include „modificări moderate, cum ar fi înroșirea crescută și umflarea”. Continuă: „De asemenea, pielea poate deveni pigmentată și groasă din cauza lipodermatosclerozei.

„Acesta este un tip de inflamație a stratului de grăsime de sub piele și poate implica unul sau ambele picioare. „Alte modificări moderate includ scăderea creșterii părului la nivelul picioarelor pe măsură ce țesuturile încep să moară.”

CITEȘTE ȘI: Fructul care scade colesterolul, întărește imunitatea și menține sănătatea inimii: Are și contraindicații

Cum să evitați PAD

NHS explică că, deși nu există un remediu pentru PAD, o combinație de modificări ale stilului de viață și medicamente poate contribui în mare măsură la reducerea simptomelor.

Două dintre cele mai importante măsuri ale stilului de viață pentru a trata BAP sunt evitarea fumatului și exercițiile fizice regulate.

Clinica Mayo adaugă: „O dietă sănătoasă, săracă în grăsimi saturate, vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială și nivelul colesterolului, ceea ce vă poate reduce riscul de ateroscleroză”.

În plus, unele remedii fără prescripție medicală pentru răceli care conțin pseudoefedrină îți îngustează vasele de sânge și pot crește simptomele PAD.

Comentarii: