NUTRITIE

Rețeta tradițională românească de pastă de jumări

Acum că a trecut luna decembrie, lună în care se prepară toate delicatesele din carnea de porc, a pierit și pofta pentru preparatele specifice- unul dintre ele fiind chiar jumările.

Pentru a fi accesibilă tuturor și mai ales pentru a satisface poftele mofturoșilor, vă prezint astăzi o rețetă simplă din jumări, numai bună de întins pe pâine pentru a fi servită în orice moment al zilei. Aceasta este o rețetă tradițională românească, păstrată din moși strămoși.

CITEȘTE ȘI:

Rețeta tradițională românească de pastă de jumări

Ingrediente:

  • 250 g jumări
  • 1 ceapă roșie
  • Câteva frunze de ceapă verde (opțional)
  • Sare, piper
  • O linguriță de boia
  • O lingură plină de muștar
  • 2 căței de usturoi

Rețeta tradițională românească de pastă de jumări

Mod de preparare:

Se prepară foarte simplu, cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Punem toate ingredientele în robot, sare și piper după gust și mixăm până amestecul are consistența unei paste, o cremă mai groasă.

Pasta de jumări se transferă într-o caserolă de sticlă care se închide ermetic și poate fi păstrată la frigider până la 2 săptămâni.

CITEȘTE ȘI:

Truc: dacă vă doriți mai mult decât o pastă de jumări, puteți prepara din aceasta pogăcele cu jumări.

Comentarii: