NUTRITIE

Fii pregătit pentru masa de Paşte! REŢETA pentru cea mai bună pulpă fragedă de miel, cu vin roşu şi rozmarin

taste.com.au

Dacă încă nu te-ai hotărât ce vei pune pe masa de Paşte, ia în considerare reţeta de pulpă fragedă de miel cu vin roşu şi rozmarin. Gustul delicios este garantat, mai ales dacă veţi pune toate ierburile aromatice şi usturoiul, care sunt de fapt secretele reuşitei depline.

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel sos harrissa
  • 2 căţei mari de usturoi
  • sare, piper măcinat
  • 1/2 legătrură de rozmarin
  • 1 kg de cartofi
  • zeama unei lămâi
  • 2 cepe mari
  • 1 cutie cu roşii tocate (400 g),
  • 2 foi de dafin
  • 1 baton de scorţişoară de 1 cm
  • 60 g de unt
  • 125 ml de vin roşu

CITEȘTE ȘI: Mare ATENŢIE în perioada postului: Lipsa unei vitamine din produsele de origine animală are consecinţe grave

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi îl tăiaţi de-a lungul în bucăţi, apoi curăţaţi ceapa şi o tăiaţi felii.

Despicaţi pulpa în formă de romb cu un cuţit ascuţit. Ungeţi suprafaţa cu sos harissa. Puneţi câte o feliuţă de usturoi şi o crenguţă de rozmarin la intersecţiile laturilor şi dregeţi cu sare şi piper, recomandă restaurantedelux.ro.

Aşezaţi într-o tavă unsă şi lăsaţi în cuptor la 200 C timp de o oră. După această perioadă, temperatura trebuie redusă la 180 C.

Între timp, curăţaţi cartofii şi tăiaţi în ei o adâncitură, până la jumătate. Îi aşezaţi în jurrul pulpei de miel, presăraţi zeama de lămâie, dregeţi cu sare şi piper şi puneţi deasupra roşiile şi ceapa.

CITEȘTE ȘI: Grăsimea de porc, în top 10 cele mai nutritive alimente

Adăugaţi untul în grămăjoare, turnaţi vinul roşu peste şi mai lăsaţi 90 de minute în cuptor, la 180 C. Întoarceţi din când în când.

Serviţi pulpa de miel cu legumele şi sosul aşezate după gust.

Comentarii: