NUTRITIE SANATATE

Fructele care au grijă de ochii tăi: Îi protejează de razele ultraviolete

onceuponachef.com

Fructele care au grijă de ochii tăi: Îi protejează de razele ultraviolete. Mănâncă afine – ochii tăi vor fi mai sănătoși! Este cu adevărat posibil să vă îmbunătățiți vederea? Da, toată lumea știe că ar trebui să aveți grijă de ochii dvs.

Da, este foarte dăunător să stai timp de 11 ore în fața ecranului. Și apoi să te „relaxezi” uitându-te la televizor sau stând pe telefon. Da, este foarte rău atunci când ochii par să vă „cadă din orbite” la sfârșitul zilei.

Dar să fim sinceri: pentru mulți dintre cei care studiază și muncesc din greu, acestea sunt realități obișnuite ale vieții. Și, din păcate, nu veți putea renunța pur și simplu la oboseala ochilor. Între timp, în ochi continuă să aibă loc procese care înrăutățesc vederea.

Acest lucru se întâmplă treptat. O persoană poate începe să vadă mai rău în lumină slabă. Devine din ce în ce mai dificil să distingă detaliile mici. Obiectele devin mai încețoșate.

CITEȘTE ȘI: Afinele stimulează memoria și alungă ”ceața creierului”: E nevoie să îl adaugi peste acest aliment

Fructele care au grijă de ochii tăi: Îi protejează de razele ultraviolete

Un produs ideal pentru prevenirea problemelor de vedere sunt afinele obișnuite.

Probabil că toată lumea a auzit despre beneficiile afinele pentru vedere. Mulți oameni în copilărie cumpărau aceste fructe de pădure proaspete sau congelate și erau, de asemenea, încurajați să „bea afine” sub formă de suplimente alimentare.

Sunt afinele cu adevărat bune pentru tine sau este doar un marketing inteligent?

Să analizăm boabele din punct de vedere biologic. Beneficiile afinele pentru vedere au fost raportate pentru prima dată în secolul XX. În timpul cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că afinele conțin luteină și zeaxantină, care protejează ochii de radiațiile ultraviolete.

Insulina vegetală a fost, de asemenea, găsită în afine. Aceasta este un salvator nu numai pentru ochi, ci și pentru multe alte organe. Caracteristica sa principală este efectul antioxidant puternic. Și nu numai pentru ochi, este utilă pentru prevenirea bolilor de inimă și a diferitelor oncologii.

Proprietăți utile ale afinelor

1. Afinele sunt un antioxidant puternic

Fructele de pădure proaspete și vitaminele pentru ochi pe bază de afine au proprietăți antioxidante ridicate. Și anume, ele ajută la egalizarea nivelului de stres, care afectează negativ vederea. Stresul prelungit și cronic este deosebit de periculos pentru organism. Astfel de condiții provoacă boli oculare grave, inclusiv cataractă și glaucom.

2. Întărirea sistemului imunitar

Afinele conțin o cantitate mare de vitamine: A, C, B1 și B6. Vitamina C este deosebit de utilă pentru întărirea sistemului imunitar, afinele nu conțin mai puțină vitamina C decât afinele acrișoare.

3. Cel mai bun prieten pentru ochi

Afinele sunt un must pentru protejarea ochilor, pentru a preveni sănătatea vederii și pentru a ajuta în cazul afecțiunilor existente.

Datorită glicozidelor pe care le conțin, afinele întăresc perfect retina și vasele de sânge. Normalizează procesele de protecție din retină. Datorită colagenului, întărește țesutul conjunctiv. Menține nivelurile optime de oxigen și oligoelemente vitale pentru funcționarea normală a organelor vizuale.

Cercetările arată capacitatea afinele de a îmbunătăți acuitatea vizuală. Afinele cresc aportul de sânge la nivelul retinei, îmbunătățind astfel claritatea vederii.

În general, afinele ajută la întărirea sistemului vizual, inclusiv la îmbunătățirea capacității ochiului de a focaliza la diferite distanțe. Boabele sunt utile pentru tratarea sindromului de ochi uscat. Ele ajută la ameliorarea tensiunii oculare, protejează ochii de oboseală și refac complet aportul de vitamine necesare pentru sănătatea sistemului ocular.

CITEȘTE ȘI: Afine – Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu glicemia când mănânci acest fruct

Câte afine ar trebui să mănânci pentru a-ți îmbunătăți vederea?

Afinele sunt mai puțin iritante pentru stomac și intestine decât murele. În cazul gastritelor și ulcerelor, multe persoane nu tolerează bine murele, dar afinele pot fi mai bine tolerate. Durerile lor nu se vor accentua. Puteți mânca 200 sau chiar 300 g de afine deodată, fără a vă afecta sănătatea. Dar este totuși mai bine să vă limitați la 50-100 g, recomandă actualno.com.

Comentarii: