NUTRITIE SANATATE

Fructul dulce care scade glicemia

secretelecaloriilor.com

Fructul dulce care scade glicemia. În cazul diabetului, este necesar să se urmeze o anumită dietă care să garanteze controlul nivelului de zahăr din sânge. Dar un fruct dulce poate ajuta în acest sens, deși majoritatea diabeticilor nici nu se gândesc că acesta ar trebui să fie prezent în dieta lor.

Dr. Olga Dekker, nutriționist rus, a dezvăluit cine este el.

Fructul dulce care scade glicemia

Specialistul spune că smochinele sunt unul dintre fructele care nu numai că sunt permise pentru diabetici, dar sunt și utile pentru aceștia.

CITEȘTE ȘI: Fructele care ţin cu adevărat doctorul la distanţă. Şase motive să consumi des smochine

În primul rând, este vorba despre o cantitate moderată din acest fruct inclusă în alimentație, subliniază nutriționistul Dr. Dekker. Expertul notează că prezența smochinelor în dieta persoanelor cu diabet ajută la controlul nivelului de glucoză.

În special, datorită fibrelor din compoziția acestui fruct, se îmbunătățește sensibilitatea celulelor la hormonul insulină. Acest lucru face ca procesul de distribuire a zahărului eliberat în sânge după o masă să fie mai eficient și, în consecință, previne salturile bruște ale valorilor sale.

„Smochinele conțin fibre solubile, care pot scădea nivelul de zahăr din sânge și pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină”, explică Dr. Decker, potrivit actualno.com.

Nutriționistul adaugă că compoziția smochinelor se distinge prin prezența unor substanțe care întăresc sistemul imunitar – vitamina C, acid folic, fier, magneziu etc.

CITEȘTE ȘI: Verdictul medicilor: Cât de sănătoase sunt, de fapt, fructele uscate

Un alt avantaj al acestui fruct este capacitatea sa de a îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge și de a ajuta organismul să tolereze mai bine stresul.

Prevenirea cancerului

Un studiu care a implicat mai mult de 50.000 de femei la menopauză a scos la iveală că cele care au mâncat o cantitate crescută de alimente bogate în fibre, precum smochinele și-au redus cu 34% riscul de cancer. În plus, aceste fructe conțin un nivel cescut de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

Comentarii: