NUTRITIE SANATATE

Fructul pe care să nu îl consumi la micul dejun: Îngroașă sângele

simplyrecipes.com

Fructul pe care să nu îl consumi la micul dejun: Îngroașă sângele. Consumul unui fruct dimineața pe stomacul gol îngroașă sângele . Nutriționistul Dr. Daryl Joffre avertizează că mâncatul bananelor dimineața are acest efect.

Fructul pe care să nu îl consumi la micul dejun: Îngroașă sângele – Banana la micul dejun – de ce este dăunătoare

Nutriționistul Joffre spune că a mânca banane la micul dejun este o idee proastă pentru că poate crește vâscozitatea sângelui.

CITEȘTE ȘI: Fructul bogat în vitamina C care te poate ajuta să slăbești

„Bananele au o caracteristică care face să fie mai bine să le limităm în dieta persoanelor în vârstă. Iubitorii acestui fruct pot avea o vâscozitate crescută a sângelui”, relatează expertul. Dr. Joffre notează că atunci când mănâncă banane pe stomacul gol, corpul uman primește imediat o doză foarte mare de carbohidrați care cresc nivelul de zahăr din sânge.

Acest lucru contribuie la un val de energie, care este rapid înlocuit de o senzație de oboseală și de foame, din cauza faptului că nivelul de zahăr, după ce a atins un vârf, a început să scadă rapid.

Potrivit nutriționistului, pentru a evita astfel de fluctuații ale glicemiei, bananele ar trebui consumate în combinație cu surse sănătoase de grăsimi.

Specialistul adaugă că un alt dezavantaj al acestui complot este lipsa apei. El a subliniat că organismul trebuie să primească suficiente lichide – acest factor afectează și vâscozitatea sângelui.

„Apa caldă consumată dimineața ajută la diluarea sângelui și la reducerea concentrației de toxine din sânge”, a spus medicul.

O banană de mărime medie conține 27 g de carbohidrați, astfel că fructul nu este recomandat celor care urmează o dietă săracă în carbohidrați. Datorită fibrelor pe care le conțin, bananele reglează activitatea intestinelor. Însă, din cauza nivelului ridicat de fibre solubile și a alcoolilor naturali de zahăr, bananele pot provoca gaze și balonare la unele persoane.

CITEȘTE ȘI: Fructul care îmbunătățește vederea și reduce riscul de a face accident vascular cerebral

Dacă mâncați banane în fiecare zi și mai multe, puteți obține o „supradoză” de potasiu. Persoanele cu niveluri ridicate de potasiu sau cele care suferă de boli renale ar trebui să fie deosebit de atente atunci când consumă banane.

Uneori, ambele probleme de sănătate pot coexista. Prin urmare, pentru a îmbunătăți starea de bine și a preveni progresia bolii, este necesar să se limiteze alimentele bogate în potasiu (banane, portocale, pepeni), recomandă actualno.com.

Comentarii: