FRUMUSETE REVIEW

Frumuseţe dulce ca mierea! Efectele miraculoase ale super-alimentului asupra pielii

Foto: Pinterest.com

S-au scris despre miere adevărate tratate, adevărate romane despre benefiicile ei asupra sănătăţii. E ideală în combaterea răcelii, face bine la stomac, este un bun înlocuitor şi o alternativă a zahărului. Iată că şi industria beauty o foloseşte deja la scară largă şi dacă ştiam deja de miracolele pe care le face cu firul de păr, aplicată pe piele este mană cerească.

Mierea este un ingredient natural colectat de albine din nectarul florilor, iar mai apoi depozitat în faguri, unde se creează acel lichid dulce şi lipicios. Lichidul conţine undeva la 300 de ingrediente care vin atât în ajutorul pielii uscate, cât şi a celei cu exces de sebum, iar asta datorită conţinutului de Vitamina B, calciu, zinc, potasiu şi fier. Mierea este bogată în antioxidanţi, iar proprietăţile sale antibacteriene şi enzimele active ajută la menţinerea strălucirii pielii.

Citeşte şi: Ce TREBUIE să ştii NEAPĂRAT atunci când cumperi fructe

Ce tip de miere funcţionează cel mai bine?

Cu cât mierea este mai închisă la culoare, cu atât are un conţinut mai mare de antioxidanţi aşadar, este recomandat să folosim miere nepasteurizată, raw. Cercetările arată că mierea de Manuka, Kanuka, mierea de hrişcă şi mierea de cimbrişor se află în topul alegerilor.

Cea mai populară dintre ele este mierea de Manuka, derivată din florile arborelui de ceai din Australia şi Noua Zeelandă. Poate că nu este cea mai hidratantă, dar are beneficii spectaculoase în tratarea rănilor, luptă împotriva acneei şi vindecă pielea mult mai eficient spre deosebire de mierea tradiţională. Pe de altă parte, mierea de hrişcă şi cimbrişor, sunt două produse mult mai hidratante, accesibile şi deloc costisitoare, susţine portalul „Ce se întâmplă, doctore?”.

Citeşte şi: TRUC genial! Ce se întâmplă dacă pui o MONEDĂ DE 5 BANI în vaza cu flori

Beneficii pentru ten dacă foloseşti miere

Poate că este timpul să faci o schimbare în rutina zilnică de curăţare a tenului. Antioxidanţii care se regăsesc în miere şi proprietăţile sale antiseptice şi antibacteriene fac ca acest ingredient să lupte împotriva acneei. Va ajuta la deschiderea porilor şi va elimina punctele negre şi, totodată, va menţine tenul hidratat pe tot parcursul zilei. Umezeşte faţa cu apă, apoi aplică o jumătate de linguriţă de miere pe ten şi masează în mişcări circulare timp de 30 de secunde, apoi clăteşte cu apă călduţă şi continuă-ţi rutina de skincare.

Ia-ţi adio de la pielea uscată, iritaţii şi mâncărimi. Poţi folosi o mască de exfoliere super delicată cu miere şi, din fericire, o poţi alătura altor ingrediente sănătoase precum avocado, lămâie sau oţet de mere. Pentru început, curăţă bine faşa înainte de a aplica amestecul, apoi pune un strat subţire şi lasă-l să acţioneze timp de 8-10 minute înainte de a clăti cu apă călduţă. Urmează acest proces o dată sau de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Având în vedere că este un produs ideal pentru curăţarea şi exfolierea tenului, cu siguranţă are şanse mari să combată şi acneea. Datorită beneficiilor sale antiinflamatorii care ajută la îndepărtarea excesului de sebum, mai ales dacă este aplicat zi de zi, ajută la echilibrarea bacteriilor pielii. Ideal este să foloseşti mierea ca tratament local pentru acnee pentru a calma erupţiile, dar şi pentru a combate afecţiuni de piele ca eczema sau psoriazis. Proprietăţile sale reparatoare ajută pielea deteriorată să se vindece mai repede.

Dacă te confrunţi cu ten uscat sau piele care prezintă mâncărimi, aplică miere pentru a ameliora efectele. Mierea leste ideală pentru redarea hidratării pielii, scrie csid.ro.

Comentarii: