REVIEW

Ce TREBUIE să ştii NEAPĂRAT atunci când cumperi fructe

Foto: Pinterest.com

Cei mai multi dintre noi prefera sa cumpere fructe si legume romanesti. Cand acestea nu sunt disponibile, urmatoarea optiune „corecta” ar fi alegerea de fructe si legume din Uniunea Europeana – din motiv nu doar de proximitate (mai putina poluare generata de transport), ci mai ales pentru ca in UE exista anumite standarde mai ridicate cu privire la substantele utilizate in crestere.

Totusi, pe piata exista foarte multe legume si fructe din Turcia, Maroc, Chile etc. Orice am cumpara, este important sa fim informati corect, sa stim pentru ce am platit si, mai ales, la ce riscuri ne expunem… pe banii nostri.

In piete, este dificil sa stim daca informatia mentionata pe „eticheta” este cea corecta, daca avem parte de comercianti onesti. In marile lanturi de magazine, teoretic nu se incearca sa se ascunda informatia adevarata.

Alimentele care te ajută să te concentrezi mai bine

Când trebuie consumate fructele pentru a nu îngrășa

Micul dejun care te ajută să arzi calorii ÎNTREAGA ZI

Alegerea fructelor nu este întotdeauna ușoară, mai ales dacă e vorba despre produse exotice.

Foto: Pinterest.com

Merele – alegeți acele fructe care sunt tari la atingere. Evitați-le pe cele moi și bătute. În ceea ce privește culoarea, ea variază de la verde – galben și până la roșu închis, în funcție de soiul ales.

Fructele și legumele care îți PROTEJEAZĂ pielea împotriva razelor UV

Între ce ore funcționează cel mai bine organele tale / STUDIU

Bananele – alegeți-le pe cele a căror coajă este pătată cu pete maro. Acestea ar conține substanțe care pot preveni apariția unor boli grave.

Ananas – pentru a fi copt, fructul de ananas trebuie să fie auriu, fără prea multă culoare verde. Totodată, trebuie să fie foarte puțin moale.

Foto: Pinterest.com

Când frunjele se îndepărtează ușor, fructul este copt. Așadar, testul pe care îl puteți face chiar în magazin este de a încerca să–i smulgeți o frunză.

Care sunt cele mai sănătoase fructe și legume de toamnă

Boala consumatorilor de carne. Care sunt simptomele care ar trebui să te ALARMEZE

Lucrurile mai puțin ȘTIUTE despre frunzele de dafin

Avocado – in cazul fructelor verzi si tari, in cazul carora nu iti poti da seama la prima vedere daca sunt bune sau nu, incercati acest truc: rupeți-i codița din capăt. Dacă sub ea fructul are culoarea maro, este stricat. Dacă e verde, e bun de consumat.

Comentarii: