REVIEW

‘Garderoba capsulă’: Trucurile care te scapă de stresul zilnic al alegerii hainelor

thenypost.files.wordpress.com

Nu doar femeile se luptă, zi de zi, cu dubiile privind alegerea unei ţinute potrivite, ci şi bărbaţii. Petrecerea câtorva minute bune în faţa oglinzii şi a dulapului face parte din ritualul zilnic al tuturor şi reprezintă, pentru cei mai mulţi, un motiv în plus de stres. Însă personalităţi precum Marie Kondo vin în ajutor cu soluţii minimaliste, care te pot scăpa de aceste griji.

Garderoba capsulă

Una dintre aceste soluţii este construirea unei garderobe capsulă. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi piesele vestimentare şi accesoriile şi cum poţi face pentru a fi mereu bine îmbrăcat/ă, dar şi lipsit/ă de griji:

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru ţinuta ideală: Ce să NU porţi pe caniculă

Optează pentru culori neutre

Alb, negru, ivoriu, nude, gri şi bleumarin sunt culorile pe care trebuie să le ai în dulap. Indiferent dacă vorbim despre cămăşi, sacouri, rochii, fuste, jeans sau pantaloni, aceste nuanţe conservatoare şi uşor de asortat îţi pot salva pielea într-o zi în care te duci la birou, într-o seară în care ai o întâlnire romantică, dar şi în weekend, când îţi petreci timpul liber alături de prieteni şi familie, scrie adevarul.ro.

Alege accesorii clasice

Un ceas metalic, argintiu sau auriu, o curea din piele neagră sau maro, o pereche de mocasini confortabili şi o poşetă casual, suficient de încăpătoare, se pot potrivi cu aproape orice ţinută. Indiferent dacă optezi pentru pantaloni chino şi cămaşă, pentru o pereche de jeans şi un tricou alb, pentru o rochie de vară sau pentru o salopetă elegantă, îţi poţi păstra accesoriile. Aşadar, alege-le astfel încât să nu fii nevoit/ă să le schimbi la finalul unei întâlniri business, dacă după aceasta urmează o seară de board games cu amicii tăi.

Ţine cont de regula de zece

Regula de zece implică purtarea aceloraşi zece piese vestimentare, prin rotaţie, timp de zece zile. De exemplu, dacă ai o fustă creion neagră, o poţi purta deopotrivă cu o cămaşă albă, pentru un look office, dar şi cu un tricou, pentru a obţine un outfit mai relaxat. O pereche de jeans se potriveşte la fel de bine cu o cămaşă, pentru un look smart casual, dar şi cu un tricou polo contrastant, pentru un aspect mai relaxat. Repetă acest exerciţiu timp de zece zile şi descoperă astfel care sunt piesele vestimentare pe care le porţi cel mai des şi în ce combinaţii le poţi aranja.

Scapă de hainele pe care nu le porţi

O cămaşă cumpărată în urmă cu trei ani, pe care ai purtat-o o singură dată. O pereche de jeans pentru care trebuie să mai pierzi câteva kilograme. Un pulover pe care nu ai cu ce să îl asortezi. O cravată care se potriveşte cu o singură cămaşă din cele pe care le deţii. O fustă creion incomodă, de care nu ţi se face niciodată dor. O rochie mult prea decoltată, care te face să stai alertă de câte ori o porţi.

Cu siguranţă există şi în dulapul tău astfel de piese vestimentare, la care nici nu te mai uiţi, dar pe care le păstrezi acolo şi care îţi ocupă spaţiul. Triază-le, donează ce poate fi purtat de altcineva şi păstrează doar acele haine pe care le porţi. Îţi va fi mult mai uşor să faci alegeri dimineaţa, când opţiunile sunt mai puţine şi nu există intruşi care să îţi distragă atenţia.

CITEȘTE ȘI: 10 trucuri pentru ţinută: Hainele tale pot părea mult mai scumpe decât sunt în realitate

Ţine cont de stilul tău de viaţă

Dacă ai un job care implică întâlniri de business cu parteneri sau clienţi, probabil că ai nevoie de piese smart casual, chiar office, pe care să le poţi purta în astfel de circumstanţe. Dacă preferi stilul sport şi modul de viaţă îţi permite asta, orientează-te către haine casual, confortabile, în care te simţi bine şi care te reprezintă. Cumpără-ţi doar haine în care te simţi bine, care îţi pun în valoare personalitatea şi care pot fi purtate în cele mai multe ocazii de care te loveşti.

Acum că ştii despre ce este vorba, îţi poţi construi propria garderobă minimalistă. Repetă un exerciţiu cu regula de zece şi apoi decide singur/ă care sunt piesele vestimentare de care nu te poţi lipsi, dar pe care totodată le poţi purta în combinaţii multiple şi facil de realizat, de care să nu te plictiseşti niciodată.

Comentarii: