REVIEW

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Opt obiceiuri care îți sabotează curățenia

blog.thebrick.com

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Opt obiceiuri care îți sabotează curățenia. Fara sa realizam, am inclus in rutina de curatenie cateva obiceiuri care, pe termen lung, nu duc deloc la rezultate benefice, scazand eficienta si provocand daune. Vom vedea in continuare care sunt acestea.

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Acumularea hartiei

Avem obiceiul de a strange hartii, de la facturi, extrase de cont si alte documente bancare, pana la reviste, lucrari scolare sau proiecte. Astfel, in timp, ajungem sa depozitam un munte de hartie care ingreuneaza curatenia in casa. Util ar fi sa sortam aceste hartii saptamanal, sa le tocam si reciclam cat mai des, recomanda acasa.ro.

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Tinerea prosoapelor si a perdelelor de dus pliate sau inghesuite

Pentru a aparitia mucegaiului in baie sau in camera de spalat rufe se recomanda sa nu tinem perdelele de dus si prosoapele umede pliate sau stranse. Prin intinderea perdelei de dus dupa fiecare utilizare, ea se usuca mai repede si acest lucru descurajeaza cresterea mucegaiului. De asemenea, intinderea sau agatarea prosoapelor umede pentru a se usca, ne va permite sa le reutilizam a doua sau chiar a treia oara si, din nou, nu permite aparitia mucegaiului.

CITEȘTE ȘI: Poți păstra curățenia în casă cu doar 30 de minute de muncă pe zi. Metoda care face senzație pe Instagram

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Utilizarea detergentului in cantitati prea mari

Utilizarea unei cantitati prea mari de detergent poate provoca mai mult rau decat bine. Daca excesul de produse de curatat nu este clatit complet, reziduurile devin un magnet de murdarie. Se recomanda sa cititi indicatiile si sa respectati intotdeauna cantitatea recomandata, sau chiar mai putin decat este specificat pe eticheta.

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Omiterea curatarii ustensilelor si a instrumentelor

Daca masina de spalat are miros, inseamna ca s-au strans bacterii in reziduurile de detergent si hainele nu se vor spala foarte bine. De asemenea, un mop sau un burete murdar nu este indicat pentru a face curatenie sau a spala vasele. Rezervati-va timp pentru curatarea completa a instrumentelor de lucru dupa fiecare utilizare, spalandu-le cu apa fierbinte si chiar adaugand dezinfectant.

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Utilizarea servetelelor dezinfectante pentru a curata intreaga baie

Servetelele dezinfectante de unica folosinta sunt ideale pentru a sterge rapid chiuveta din baie, dar ele contin prea putin dezinfectant pentru a curata o baie intreaga. Pentru o curatare minutioasa utilizati mai multe servetele dezinfectante sau o carpa curata si solutie cu apa si dezinfectant.

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Lasarea vaselor murdare in chiuveta

Vasele murdare din chiuveta reprezinta locul perfect pentru reproducerea bacteriilor sau pentru insectele care cauta de mancare. Spalati vasele dupa fiecare utilizare, sau puneti-le in masina de spalat vase si nu in chiuveta.

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Purtarea pantofilor de exterior in casa

Pantofii de exterior sunt purtatori de bacterii si germeni care trebuie sa ramana afara. Va ia doar cateva secunde sa va scoateti pantofii la intrarea in casa si sa ii inlocuiti cu incaltaminte de interior.

CITESTE SI: Careul de aşi ai curăţeniei: Casa perfectă, cu doar patru produse naturale care se găsesc în orice gospodărie

Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Depozitarea incorecta a produselor de curatare

Daca petreceti mult timp incercand sa gasesti produsele de curatare potrivite pentru fiecare incapere, e momentul pentru o reorganizare. Tineti grupate materialele de care aveti nevoie pentru fiacare zona a casei si depozitati-le cat mai aproape de acea zona. Astfel, produsele de curatat pentru baie pot fi plasate intr-o cutie de plastic mica pe un raft sau sub chiuveta in baie.

Comentarii: