NUTRITIE SANATATE

Ghimbirul, o minune pentru sănătate: La ce poate fi folosit când nu se mănâncă

Foto: Pinterest.co

Ghimbirul este o adevărată minune pentru sănătate. Poate fi folosit în alimentaţie şi nu numai. Acesta are multiple întrebuinţări.

 

Despre ghimbir se ştie că se poate folosi mai ales atunci când eşti răcit sau te confrunţi cu un episod de greaţă sau flatulenţă. Însă ştii ce alte întrebuinţări are?

 

Condimentele şi-au câştigat un loc de cinste în bucătărie, însă treptat au acaparat şi domeniul cosmetic. Ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a te bucura timp îndelungat de frumuseţe şi sănătate.

Este unul dintre cele mai bune condimente care are grijă de silueta ta, favorizând pierderea surplusului de kilograme. Considerat atât condiment, cât şi aliment, ghimbirul se poate adăuga atât în salate, smothie-uri, iar consumat cu regularitate te va ajuta să îţi normalizezi metabolismul, să te bucuri de mai multă energie.

Reduce grăsimea nesănătoasă

Printre multele sale calităţi, ghimbirul ajută mai ales la eliminarea toxinelor purificând organismul, ajută atât tractul gastrointestinal, cât şi ficatul să funcţioneze normal şi totodată să elimine excesul de grăsimi din organism.

Atenţie însă, dacă este consumat în exces, va contribui la apariţia constipaţiei. În plus, dacă ai probleme digestive, este recomandat să îl eviţi, de asemenea dacă eşti însărcinată sau alăptezi.

Pentru a te bucura de efectele sale minunate poţi să pui o felie de rădăcină de ghimbir la o cană de apă clocotită, după care să-l laşi la infuzat o jumătate de oră, conform adevarul.ro. Apoi, bea ceaiul cu înghiţituri mici, de câteva ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu 20 de minute.

Comentarii: