NUTRITIE

Oamenii de ştiinţă americani au stabilit: Care este cel mai bun mod de a prepara cafeaua

Foto: Pinterest.com

Prepararea cafelei la rece creşte cantitatea de cafeină din această băutură, spun chimiștii de la Universitatea Thomas Jefferson din Statele Unite.

Oamenii de ştiinţă americani au vrut să afle cel mai bun mod de a prepara cafeaua. După ce au studiat patru tipuri de cafea preparate în moduri diferite, chimiştii au descoperit că această băutură preparată la rece a avut un gust mai bun, scrie publicaţia Scientific Report, citată de adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au stabilit: Ora ideală pentru cafeaua de dimineață

Nu te-ai fi gândit: De ce este bine să punem UNT în cafea

Studiind compoziţia chimică a preparatelor obţinute, cercetătorii au stabilit că cafeaua preparată la rece a produs aproximativ 1000 de miligrame de cofeină la litru, în timp ce atunci când s-a făcut în mod tradiţional, cu apă fierbinte, această concentraţie a fost de 800 de miligrame pe litru.

Cafeaua se pune într-un recipient cu apă caldă, se amestecă bine apoi se dă la frigider timp de cel puţin 12 ore sau peste noapte. Acest timp este necesar pentru a obţine o veritabilă infuzie. Deoarece cafeaua este preparată fără să fie pusă la foc, pregătirea ei durează mai mult , dar rezultatul merită, potrivit specialiştilor.

Comentarii: