LIFESTYLE REVIEW

Greşeli elementare pe care le comiţi zilnic: Cum se foloseşte corect deodorantul

Foto: Pinterest.com

Din grabă sau din automatism, eficienţa deodorantului poate fi compromisă. Descoperă cum să îl foloseşti corect ca să miroşi bine toată ziua! Există obiceiuri în rutina noastră zilnică pe care le facem fără să ne mai dăm seama. Folosirea deodorantului este unul dintre ele, cel mai probabil îl utilizăm când suntem foarte somnoroşi, grăbiţi sau chiar cu lumina stinsă.

Iată o serie de obiceiuri pe care ar trebui să le urmăm de acum dacă vrem să fim fresh întreaga zi, potrivit eva.ro:

Aplică deodorantul după duş

Deodorantul este mult mai eficient dacă este utilizat pe pielea curată, aşa că foloseşte-l imediat după duş!

Foloseşte-l de mai multe ori pe zi sau de câte ori simţi nevoia

Efectul deodorantului nu durează întreaga zi, aşa că indicat ar fi să ne reîmprospătăm de fiecare dată când simţim nevoia. Important este ca înainte de a-l aplica să curăţăm zona transpirată!

CITEȘTE ȘI: Obiectele casnice devin PERICULOASE dacă nu le schimbi la timp. Cât de des trebuie să schimbi pernele, papucii, prosoapele

Adaptează-l în funcţie de nevoile tale

Trebuie să ne cunoaştem problemele înainte de a ştii ce să cumpărăm. Pentru pielea sensibilă, trebuie să avem grijă să folosim un deodorant fără chimicale, iar dacă transpirăm abundent trebuie să optăm pentru un antiperspirant. Deodorantul este util atunci când vrei să maschezi doar mirosul, însă nu rezolvă problema transpiraţiei pentru care e mai potrivit un antiperspirant.

Mirosul deodorantului să fie similar cu al altor produse

Dacă amesteci mirosurile între ele, cu siguranţă rezultatul nu va fi unul deloc plăcut.

Încearcă să foloseşti gel de duş sau parfum cu arome asemănătoare deodorantului tău.

Aplică antiperspirant înainte de culcare

Aplicarea antiperspirantului seara înainte de culcare îi dă acestuia o şansă de a-şi face eficient treaba. Chiar dacă atunci nu vei mai transpira atât de mult, el îţi va închide porii care produc transpiraţia aducându-ţi un avantaj în această luptă.

Fă şi duş, dar foloseşte şi deodorantul

Nu folosi deodorantul în locul duşului! El nu poate fi eficient decât dacă pielea e curată şi nu va înlocui niciodată o baie adevărată.

CITEȘTE ȘI: Folosești GREȘIT telefonul! Cinci gesturi care îți consumă bateria rapid

Nu aplica prea mult deodorant

E normal să îţi doreşti să maschezi mirosurile neplăcute, însă nu trebuie să exagerezi cu deodorantul! Multe dintre aceste produse conţin chimicale, iar în cantităţi mari acestea vă pot provoca numeroase probleme de sănătate!

Aplică-l doar pe piele

Nu este o idee deloc bună să aplici deodorantul pe haine, pentru că nu vei face altceva decât să evidenţiezi mirosurile neplăcute. Acest produs este eficient dacă îl aplici direct pe piele! Foloseşte-l pentru a elimina mirosurile şi transpiraţia excesivă de sub braţ, dar şi pentru picioare, frunte sau spate.

Comentarii: