SANATATE

Ai grijă de inima ta! Simptomele diferite care prevestesc infarctul la femei

Despre infarctul femeilor nu se vorbeşte prea mult, aparent fiind apanajul bărbaţilor, dar acest lucru este destul de departe de adevăr.

Femeile nu prezintă întotdeauna simptome precum, dureri mari în piept care să radieze în braţ. Unele femei prezintă aceste simptome însă de cele mai multe ori acestea sunt unele vagi sau „tăcute” care riscă să fie ignorate, specifică jurnalul.ro.

Cele şase simptome caracteristice ale atacului de cord la femei sunt:

1. Dureri în piept sau disconfort

Durerile în piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord însă unele femei nu prezintă astfel de manifestări. Femeile pot simţi un fel de presiune sau sentiment de plin, iar durerea pote fi oriunde în piept, nu doar în partea stângă. Senzaţia din timpul unui infarct este disconfort extrem.

CITEȘTE ȘI: SEMNALELE transmise de corp, cu o lună ÎNAINTE de un atac de cord

Studiu alarmant al specialiştilor: Prezența calciului în artere influențează riscul de atac de cord

2. Dureri în braţe, spate, gât sau mandibulă

Acest gen de sureri sunt specifice mai mult femeilor decât bărbaţilor. Femeile pot fi derutate de aceste simptome, durerile se pot manifesta gradual sau brusc. Dacă durerile apar în timpul somnului acestea pot trezi. Dacă simţiţi vreun simptom atipic în vreuna din părţile corpului deasupra taliei, trebuie să comunicaţi urgen acest lucru medicului.

3. Dureri de stomac

Uneori oamenii confundă durerile de stomac şi cred că este vorba de arsuri, răceală sau ulcer, când de fapt sunt semnalul că are lor un infarct. Alteori femeile simt o presiune enormă în zona abdomenului, ca şi cum un elefant li s-ar fi aşezat pe burtă.

4. Probleme de respiraţie, greaţă sau ameţeală

Dacă aveţi probleme să respiraţi, fără vreun motiv, s-ar putea să fie vroba un atac de cord, în special dacă mai aveţi încă unul sau mai multe simptome.

CITEȘTE ȘI: Cum poate fi evitat atacul de cord: Semnele care-ţi pot salva viaţa

Stresul, cauza atacurilor de cord: Femeile sunt cele mai afectate

5. Transpiraţia

Femeile care trec printr-un atac de cord, de multe ori transpiră abundent (transpiraţii reci), lucru caracteristic, de fapt, pentru momente extrem de stresante.

6. Oboseală extremă

Unele femei care suferă un infarct se simt extrem de obosite, chiar dacă stau aşezate sau chiar nu s-au mişcat prea mult, simple acţiuni, precum mersul la baie, devine o corvoadă.

Nu toată lumea prezintă aceste simptome. Însă, dacă simţiţi disconfort în zona pieptului, în special dacă aveţi încă unul sau două simptome, cel mai sigur este să chemaţi salvarea imediat.

Femeile sunt mai expuse atacului de cord după ce intră în menopauză iar decesul în urma unui infarct după 55 de ani este mai frecvent decât la bărbaţi.

Comentarii: