SANATATE

Cum poate fi evitat atacul de cord: Semnele care-ţi pot salva viaţa

Boala care ucide zilnic o mulţime de oameni pe planetă este boala de inimă. Infarcturile au o rată de incidenţă foarte ridicată, mai ales în rândul bărbaţilor şi în ultimii ani s-a constatat că această afecţiune care te poate omorî pe loc, a început se manifeste îngrijorător de mult şi la persoanele până în 30 de ani.

 

Şi, totuşi, oamenii ar putea fi salvaţi, dacă medicii ar putea acţiona la timp, în cazul în care bolnavul reuşeşte să înţeleagă, după anumite semne pe care i le transmite corpul înainte de producerea atacului de cord. Infarctul miocardic sau atacul de cord presupune deteriorarea ireversibilă a mușchiului inimii, mai precis țesutul moare în lipsa alimentării lui cu sânge.

 

Pentru a preveni sau identifica la timp atacul de cord, este necesar să cunoști și alte simptome mai subtile, pentru a apela în timp util la serviciile de urgență.

Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Care sunt alimentele pe cale de dispariție

Marele secret pentru o mâncare sănătoasă: Care tip de ulei e mai bun

Primul semn de infarct este durerea în piept, indiferent de vârstă. Dr. Oren Iancovici, specialist cardiolog spune că dacă durerea nu trece într-un minut și dacă se accentuează apar transpirații și palpitații, trebuie ca victima să cheme de urgență salvarea.

Ce faci dacă te înţeapă o albină. Marea GREȘEALĂ pe care trebuie să o eviţi!

Tremuratul mâinilor e semn rău: Poţi avea boli GRAVE

Poziţiile erotice cu care să îţi IMPRESIONEZI noul iubit

Pleoapele marcate de depozite gălbui de grăsime, anunță un risc mare de infarct dar și alte tulburări cauzate de creșterea colesterolului.Cu toate că trebuie să fim atenți la semnalele corpului deseori neglijăm acest aspect, conform fanatik.ro. Unele dintre simptomele subtile sunt tulburările de somn, durerile la nivelul umărului sau al maxilarului, senzațiile de sufocare în lipsa efortului fizic sau senzația de picioare umflate.

Comentarii: