NUTRITIE

Care sunt alimentele pe cale de dispariție

Nu mai este un mister că vremea se schimbă. Pe lângă faptul că ne afectează starea, clima ne va afecta, inevitabil, și mâncarea.

Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar când aceste condiții nu se îndeplinesc, agricultura va avea de suferit. Rezultatul: nu vom mai putea să savurăm o parte dintre alimentele noastre preferate.

O parte dintre mâncărurile care pot dispărea în timpul vieții noastre, potrivit Business Insider, din cauza schimbărilor climatice sunt:

1. Avocado – Are nevoie de foarte multă apă pentru a crește, iar cum seceta este din ce în ce mai des întâlnită, avocado deja a devenit mai rar și mai scump.

2. Năutul – Producția de năut a scăzut deja cu 40-50%. Are nevoie de o cantitate anume de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea dispărea în următorii zeci de ani.

Foto: Pinterest.com

3. Cafeaua – 70% din cafeaua din lume ar putea dispărea până în 2080. Arborele de cafea are nevoie de o anumită temperatură, iar dacă temperatura va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi bună, astfel că nu va putea fi consumată. Pe măsură ce temperaturile încep să crească din cauza schimbărilor climatice, calitatea cafelei este deja în scădere.

NU mai porni aerul condiţionat IMEDIAT după ce urci în maşină! Iată de ce

Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta

Specialiștii fac marele anunț: Adevărul despre roșiile românești

4. Peștele – Din cauza pescuitului masiv, am putea rămâne fără pești până în 2048. De asemenea, apa din mări este foarte poluată.

5. Alunele – Se spune că până în 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de căldură, combinată cu o anumită cantitate de ploaie. Dacă plouă prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar daca au mai puțină apă decât au nevoie, nu se vor face. O mare parte din producția de alune a fost deja distrusă. În orice caz, dacă alunele nu vor dispărea, ar putea deveni un aliment de lux.

Foto: Pinterest.com

6. Siropul de arțar – La fel ca alunele, arțarii au nevoie de condiții meteorologice specifice, pe care clima noastră ar putea să nu i le mai ofere în curând.

Lucrurile pe care bărbații NU le spun femeilor

De ce poartă Regina Elisabeta geanta pe partea stângă. Cine a dezvăluit SECRETUL

Veste imensă pentru toată lumea: Alimentele care DISTRUG cancerul

7. Ciocolată – Mâncăm mai multă ciocolată decât se produce. Anul trecut, populația lumii a consumat cu 70.000 de tone de ciocolata mai mult decât a fost produs. În 2030, specialiștii estimează că oamenii vor consuma cu 2 milioare de tone mai mult decât se va produce.

Temperaturile crescute și lipsa apei sunt factorii care scad producția de cacao.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: