LIFESTYLE

Gulliver joacă volei la noi: „Nu am mai întâlnit pe nimeni așa înalt ca mine!”

Arcada Galați a cucerit pentru a doua oară în istorie Cupa României la volei masculin. În finala turneului Final Four de la Brașov, gălățenii au învins, 3-0, pe Steaua.

La finalul partidei, cel mai înalt jucător de volei din campionatul României, internaționalul moldovean Vasile Talpă, a fost asaltat de copii pentru a face poze. „Gulliver” înțelege atracția celor mici pentru el.

„Pentru ei e ceva wow, că e prima dată în viața lor când văd așa o persoană înaltă ca mine”, mărturisește voleibalistul de la Arcada Galați.

Jucătorul de 2,16 metri recunoaște că nu a întâlnit pe cineva care să-l… concureze. „Nu am crezut că o să ajung la înălțimea de 2,16 metri. Deocamdată nu am văzut persoane înalte ca mine. Lumea se vede fain de aici de sus, e super”, recunoaște Vasile Talpă.

CITEȘTE ȘI: În CÂT timp TE TRANSFORMĂ fitness-ul?

Sergiu Stancu: „Opriți-vă! Stop războiului!”

La finală au fost prezenți și 10 copii ucraineni. În vârstă de 12 ani, aceștia joacă la Ruh Lviv și se aflau în turneu cu antrenorii lor la Brașov în momentul izbucnirii războiului din țara lor natală. Apariția lor în sală i-a emoționat pe toți cei prezenți.

„Am simțit durerea lor. Ei sunt singuri, departe casă, departe de familie, e o durere mare pentru ei. Mă bucur că sunt aici, că sunt în siguranță și mă bucur că România îi ajută”,  spune Vasile Talpă.

Pe Sergiu Stancu îl leagă sentimente puternice de Ucraina pentru că este locul unde a debutat, anul trecut, ca selecționer al naționalei masculine de volei.

„Sincer, am avut emoții mari, mi s-a făcut pielea de găină. Cu naționala României am jucat la Zaporoje, ne-am simțit foarte bine acolo. Stop războiului!”, este mesajul antrenorului Sergiu Stancu.

Urmează Final Four-ul Cupei României la feminin

Foarte mulțumit de cum a fost organizat acest Final Four, președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, spune că asta e linia pe care se va merge de acum înainte. Iar primul pas va fi făcut în 19 și 20 martie, când va avea loc Final Four-ul Cupei României la volei feminin.

 

 

 

 

Comentarii: