NUTRITIE

Gustul perfecțiunii și aroma dulce a scorțișoarei întâlnite în delicioasele Cinnamon Rolls

Rulourile cu scorțișoară, denumite modern Cinnamon Rolls sunt un răsfăț pentru fiecare familie. Aluatul moale și pufos oferă gustul perfecțiunii, iar scorțișoara, cu aroma ei dulce și inconfundabilă ne poartă în frumusețea amintirilor demult trecute, rămase mereu vii în inima noastră.

CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”

Gustul perfecțiunii și aroma dulce a scorțișoarei întâlnite în delicioasele Cinnamon Rolls

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 230 ml lapte călduț
  • 80 g zahăr
  • 50 g unt
  • 5 gălbenușuri
  • un praf de sare

Pentru crema de unt:

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri scorțișoară măcinată

Pentru siropul de zahăr:

  • 100 ml lapte
  • 150 g zahăr

Gustul perfecțiunii și aroma dulce a scorțișoarei întâlnite în delicioasele Cinnamon Rolls

Mod de preparare:

Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom pune drojdia.

Adăugăm laptele călduț peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.

Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: zahărul, praful de sare, untul topit și gălbenușurile.

Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.

Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.

În timpul acesta mixăm zahărul cu untul și scorțișoara, să le avem pregătite pentru uns aluatul.

După ce aluatul a crescut sufficient, întindem o foaie dreptunghiulară de 7-8 milimetri grosime, pe care o ungem cu amestecul de unt și scorțișoară.

Rulăm apoi foaia de aluat și tăiem bucăți de 2 degete grosime, pe care le așezăm în tavă pe o foaie de copt.

Lăsăm din nou la dospit pentru 15-20 de minute, apoi introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute.

Cât timp este tava în cuptor, pregătim siropul de zahăr. Punem toate ingredientele la foc și le lăsăm să dea în clocot, apoi dăm deoparte.

CITEȘTE ȘI: Aluatul opărit și vestitele prăjituri choux-a-la-creme

După cele 15 minute, scoatem tava  și turnăm deasupra fiecărui rulou câte puțin sirop de lapte cu zahăr și băgăm din nou la cuptor pentru 5 minute.

Aceste cinnamon rolls se servesc cu înghețată deasupra sau cu ciocolată albă topită.

Comentarii: