NUTRITIE SANATATE

Hemoglobina scăzută: Un medic a dezvăluit cele mai ușoare modalități de a o crește

megri.co.uk

Hemoglobina scăzută: Un medic a dezvăluit cele mai ușoare modalități de a o crește. Nivelurile scăzute de hemoglobină pot fi un semn al unei boli, cum ar fi anemia. Anumite măsuri dietetice și suplimente pot ajuta la creșterea nivelului acestui marker sanguin.

Este o proteină bogată în fier care se găsește în celulele roșii din sânge. Acestea sunt responsabile pentru transportul oxigenului în organism. Dr. Dominique Fontaine vorbește despre acest lucru mai în detaliu.

Specialistul recomandă creșterea aportului de fier și acid folic și luarea de măsuri pentru a îmbunătăți absorbția acestora.

CITEȘTE ȘI: Testarea sângelui: Care sunt posibilele boli semnalate de hemoglobina scăzută

Hemoglobina scăzută: Un medic a dezvăluit cele mai ușoare modalități de a o crește

„Atunci când o persoană nu are suficiente globule roșii sau acestea nu mai funcționează corect, apare anemia. Aceasta duce la o lipsă de oxigen în organism, ceea ce este periculos”, spune expertul. Medicul explică faptul că fierul favorizează producția de globule roșii.

O persoană cu un nivel scăzut al hemoglobinei poate beneficia de consumul mai multor alimente bogate în fier:

  • carne,
  • pește și păsări de curte,
  • fasole,
  • leguminoase,
  • ouă,
  • legume cu frunze verzi, cum ar fi varza și broccoli,
  • nuci și semințe.

Acidul folic este un tip de vitamina B care joacă un rol important în producerea de globule roșii comete. Organismul folosește acidul folic pentru a produce heme, o componentă a hemoglobinei care ajută la transportul oxigenului.

„Celulele roșii din sânge nu vor putea să se maturizeze dacă o persoană nu primește suficient acid folic.” Acest lucru poate duce la anemie din cauza deficienței de folat și la niveluri scăzute de hemoglobină.

Surse bune de acid folic includ:

  • spanac,
  • fasole,
  • alune,
  • fructe,
  • semințe, ouă

„Consumul de anumite vitamine și minerale poate ajuta organismul să absoarbă mai bine fierul. Printre acestea se numără vitamina C, vitamina A, betacaroten. În acest fel, absorbția fierului crește”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ne fură fierul din organism

Simptomele prin care poți știi că organismul tău se confruntă cu o deficiență de fier sunt:

  • oboseală,
  • somnolență,
  • productivitate redusă;
  • amețeli frecvente,
  • dureri de cap;
  • piele palidă,
  • furnicături la nivelul extremităților,
  • frisoane;
  • dificultăți de respirație,
  • țiuit în urechi,
  • întunecare în fața ochilor;
  • tahicardie,
  • dificultăți de respirație,
  • dureri în piept;
  • schimbarea preferințelor gustative;
  • căderea părului,
  • fragilitate și modificări în structura unghiilor;

Cel mai adesea, printre motivele apariției acesteia se numără:

Alimentația neregulată și neechilibrată – vegetarienii, precum și persoanele care se supun unor diete stricte, sunt expuse riscului. Pierderea cronică de sânge asociată cu boli: sângerări nazale frecvente, menstruație abundentă, sângerări gastrointestinale, helmintiază, infecții cronice și alte patologii, potrivit actualno.com.

Comentarii: