SANATATE

Hidratarea, esenţială pentru sănătate. Cum calculezi nevoia zilnică de apă

Foto: Pinterest.com

Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezintă între o jumătate şi patrun cincimi din greutatea corporală. Un om poate trăi trei săptămâni fără să mănânce, dar numai câteva zile fără apă.

Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezintă între o jumătate şi patru cincimi din greutatea corporală. Un om poate trăi trei săptămâni fără să mănânce, dar numai câteva zile fără apă.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Câtă apă trebuie să bei în funcţie de cât de mult dormi

Apa are un rol important în reglarea temperaturii, în eliminare deşeurilor din organism ca să nu mai vorbim că reprezintă solventul de bază pentru digestie. Hidratarea corespunzătoare este importantă atât vara, cât şi iarna.

Între 6 şi 8 pahare de apă pe zi – de 250 de mililitri – este considerat de specialişti un aport normal. Însă, pentru a afla cantitatea exactă se împarte greutatea corporală – în kilograme – la 32, reomandă adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Sfatul nutriţionistului: Când trebuie să bei apă călduţă cu lămâie pentru a te ajuta să slăbeşti

De exemplu: o persoană de 84 de kilograme are nevoie de 2,6 litri de apă zilnic, în timp ce una de 66 de kilograme de doar 2 litri. Necesarul poate creşte şi în funcţie de nivelul de activitate zilnică depus şi se poate suplimenta din alimente de tipul supelor şi al ciorbelor sau băuturi.

Comentarii: