NUTRITIE

Sfatul nutriţionistului: Când trebuie să bei apă călduţă cu lămâie pentru a te ajuta să slăbeşti

medicinanaturista.live

Lămâile sunt bogate în vitamina C, element important pentru întărirea sistemului imunitar. Combinaţia apă – lămâie este recomandată de nutriţionişti atât pentru arderea grăsimilor, cât şi pentru îngrijirea zilnică a pielii.

Luminiţa Popovici, medic nutriţionist, spune că apa caldă cu lămâie ajută organismul în procesul de digestie al alimentelor care urmează să fie consumate, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Mituri despre apa carbogazoasă. Cât de adevărat este că afectează dinți și oasele sau că nu hidratează

Nutriţioniştii recomandă ca lichidul să fie servit cu 30 de minute înainte de mese. „Paharul cu apă şi lămâie are puţine calorii, în jur de 25-30 calorii. Cu toate acestea ajută organismul foarte mult pentru că lichidul nu conţine doar vitamina C, conţine şi calciu, potasiu, fier, vitamina A, precum şi fibre pectinice”, a declarat dr. Luminiţa Popovici.

Sfatul este să consumăm periodic apă cu lămâie întrucât vom observa că tenul va fi mai luminos, iar ridurile nu vor mai fi atât de vizibile.

De asemenea, combinaţia împrospătează respiraţia, hitratează corpul şi dă un impuls de energie chiar de la începutul zilei.

Persoanele care vor să dea jos câteva kilograme, pot să bea cu încredere apă cu lămâie întrucât lichidul accelerează inclusiv procesul de ardere al grăsimilor.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI simple pentru a scăpa de retenția de apă

Regula de preparare

Apa trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Se pune într-un pahar şi se amestecă imediat cu sucul de la o jumătate de lămâie. Preparatul se consumă pe loc pentru a avea un efect cât mai benefic.

Comentarii: