LIFESTYLE

Imaginea care a înlăcrimat planeta: Regina Elisabeta a II-a, singură în strană la funeraliile soțului

Britain's Queen Elizabeth II sits alone in St. George’s Chapel during the funeral of Prince Philip, the man who had been by her side for 73 years, at Windsor Castle, Windsor, England, Saturday April 17, 2021. Prince Philip died April 9 at the age of 99 after 73 years of marriage to Britain's Queen Elizabeth II. (Jonathan Brady/Pool via AP)

Prințul consort Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost condus pe ultimul drum după o ceremonie pe care chiar el o gândise. Fanfara a cântat muzica aleasă de Ducele de Edinburgh, iar în cortegiul condus de prinţul Charles şi prinţesa Anne care a plecat de la Castelul Windsor spre Capela St. George s-au aflat toții fii defunctului, cât și cei doi nepoți, William și Harry.

În strană însă, Regina Elisabeta a II-a a rămas singură, fără alți membri ai familiei în jur, încercând astfel să respecte protocolul impus de Covid. Imaginea cu puternica suverană plângându-și soțul, fiind surprinsă în timp ce își ștergea lacrimile, a cutremurat planeta.

Regina i-a scris prințului, cu care a avut un mariaj de 73 de ani, și o scrisoare, pe care a lăsat-o pe sicriu. Ce anume a așternut pe acea foaie, nu știe nimeni, se știe doar că Majestatea Sa s-a semnat așa cum doar soțul i se mai adresa, adică Lilibeth.

Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

CITEȘTE ȘI: BOALA care l-a răpus pe Regele Mihai. Cum se manifestă și cât de dureroasă este

Harry și William n-au stat împreună

În timpul procesiunii funerare, dar și pe durata slujbei, prinții William și Harry nu au stat unul lângă celălalt.

Și asta pentru că, după perioada agitată, după interviul acordat de Meghan și Harry unde s-au spus niște lucruri care au condus la tensiuni între cei doi frați, familia regală a dorit să evite orice fel de gest care ar fi stricat funeraliile.

Ceremonia a fost emoționantă pentru toată lumea. Regina Elisabeta și-a șters lacrimile în capelă. Iar fiul cel mare, prințul Charles, a plâns când a mers în spatele sicriului în biserică.

 

 

Comentarii: