NUTRITIE SANATATE

IMPORTANT: Ce trebuie să mănânci pentru a avea rinichii sănătoși

foodrevolution.org

Rinichii au ca principală funcție eliminarea toxinelor din organism. Practic ei filtrează sângele de toxine. În plus, îți curăță sângele, elimină substanțele reziduale și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Ca să fie sănătoși, trebuie să îi detoxifiezi cu regularitate.

În cazul în care toxinele nu sunt eliminate și se acumulează în rinichi, te poți confrunta cu pietre la rinichi sau cu alte probleme medicale.

Este important să ai o dietă sănătoasă, să bei sucuri din fructe și legume naturale și evident să fii corect hidratat. Există alimente care sunt de ajutorul în procesul de curățare a rinichilor.

Două sucuri pentru sănătatea rinichilor tăi:

Suc de morcovi și castraveți

Este un suc care contribuie la detoxifierea rinichilor și în plus, poate ameliora infecția urinară. Sucul se face în felul următor: cureți 2 morcovi, adaugi un castravete și faci un ceai de mătase de porumb. Amesteci cele două compoziții și bei amestecul. Dacă vrei să aibă efect este indicat să bei acest suc minimum 3 săptămâni – lună, recomandă doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Gesturi banale despre care nu ştiai că îţi distrug rinichii

Suc de țelină și ridichi

Sucul de țelină și ridichi este un alt remediu natural util pentru curățarea rinichilor. Sucul se prepară în felul următor: se spală bine țelina și ridichile și se taie cât mai mic. Ulterior se pun în blender. Sucul se bea dimineața și este bine să-ți faci un obicei din a bea acest suc de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru o lună de zile.

Iată ce alimente detoxifică rinichii:

Strugurii

Aceste fructe conțin o substanță numită resveratrol despre care specialiștii susțin că poate să scadă inflamația rinichilor.

Afinele

Sunt studii care susțin că un consum regulat de afine ar putea reduce incidența infecțiilor urinare.

Consumă multe alimente cu proprietăți diuretice: portocale, struguri, lămâi, grepfrut, țelină, morcovi, castraveți, mere, pepene roșu, pepene galben și salată verde.

Evită consumul de băuturi alcoolice sau care conțin mult zahăr, întrucât determină eliminarea mai rapidă a calciului din organism.

CITEȘTE ȘI: PIETRELE la RINICHI la copii. Care sunt cei doi factori care cresc riscul

Bea apă cât mai multă

Atunci când bei multă apă, nu numai că vei ajuta la eliminarea toxinelor din corp, dar cu ajutorul apei va avea loc o diluare a toxinelor care trec prin rinichi. Medicii spun că atunci când urina este închisă la culoare este primul semn că nu bei suficientă apă într-o zi.

Limitează consumul de sare

Fă-ți un obicei din a citi eticheta produselor pe care le cumperi și fii atentă la cantitatea de sare a alimentelor.

Comentarii: