NUTRITIE

În ce fel de apă se fierb ouăle – caldă sau rece?

În ce fel de apă se fierb ouăle – caldă sau rece? Toată lumea a avut ocazia să fiarbă oul altcuiva la micul dejun. Dar ați observat că uneori oul se sparge, alteori nu. Să fie oare de vină apa în care le fierbeți?

Haideți să aruncăm o privire asupra ambelor metode și a avantajelor lor.

Fierberea ouălor în apă rece

Multe gospodine preferă această metodă – pun ouăle într-o oală cu apă rece și apoi le pun pe aragaz. Se crede că astfel se împiedică spargerea cojii și se asigură o gătire uniformă. Metoda corectă este să spălați ouăle de murdărie și apoi să le lăsați în apa care începe să fiarbă. Timpul de gătire depinde de rezultatul dorit – de la 4 la 10 minute, în funcție de gradul de coacere pe care doriți să îl obțineți.

CITEȘTE ȘI: Cum te ajută un ou fiert să îți reglezi nivelul de zahăr din sânge

Fierberea ouălor în apă fierbinte

Cealaltă metodă presupune introducerea ouălor în apă care deja fierbe. Înainte de asta, este important ca ouăle să fie la temperatura camerei sau cel puțin ușor calde. Acest lucru se face pentru a preveni spargerea cojii din cauza schimbării bruște de temperatură.

CITEȘTE ȘI: Cum să cureți RAPID un ou fiert /TRUCURI în BUCĂTĂRIE

În final, indiferent de metoda pe care o alegeți, este important să respectați câteva reguli de bază – pregătiți ouăle, nu le fierbeți prea mult timp și adăugați întotdeauna sare în apă, recomandă actualno.com.

Comentarii: