NUTRITIE SANATATE

În ce moment al zilei este cel mai bine să mănânci iaurtul: În acest fel poți beneficia la maxim de avantajele asupra sănătății

Foto: Pinterest.com

În ce moment al zilei este cel mai bine să mănânci iaurtul: În acest fel poți beneficia la maxim de avantajele asupra sănătății. Iaurtul conține vitamine și minerale precum calciu, potasiu, zinc, vitaminele A, B2, proteine.

Compoziția sa include, de asemenea, milioane de microorganisme, care, după ce intră în tractul intestinal, creează un mediu favorabil pentru creșterea bacteriilor benefice, suprimă bacteriile dăunătoare și mențin un sistem digestiv și imunitar sănătos.

Deși acest produs lactic are multe beneficii pentru sănătate, necesită totuși o dietă rațională și un consum la momentul potrivit pentru a obține rezultate bune.

Potrivit profesorului Nguyen Thi Lam, există un moment optim pentru a consuma acest produs, care depinde de efectul pe care doriți să îl obțineți de pe urma consumului său.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are asupra inimii dacă mănânci iaurt în fiecare zi

Expertul dezvăluie, de asemenea, beneficiile acestui aliment fermentat dacă este consumat la 1 oră după masa principală, la micul dejun, la cină sau înainte de antrenament.

În ce moment al zilei este cel mai bine să mănânci iaurtul

La o oră după masa principală – acesta este momentul în care bacteriile benefice din produsul lactat depășesc cu ușurință mediul dur al stomacului pentru a deveni mai eficiente în susținerea îmbunătățirii funcției intestinale.

Nu numai că sucul gastric este diluat și pH-ul este echilibrat în acest moment, dar bacteriile benefice din produs au cele mai bune condiții de dezvoltare.

Persoanele care pierd în greutate și urmează o dietă pot mânca acest aliment la micul dejun cu câteva fructe, semințe, cereale pentru a obține o gustare, menținând în același timp o nutriție bună.

Cina târzie – acesta este momentul în care organismul începe să dea semne de oboseală și are nevoie de mai multă energie. Dacă alegeți produsul lactat, veți obține un mic dejun hrănitor, cu puține calorii, care nu numai că vă menține în forma dorită, dar este și foarte sănătos.

Înainte de exerciții fizice – exercițiile fizice provoacă adesea tensiune musculară. Consumul produsului în cauză va ajuta organismul dumneavoastră să obțină calciul, carbohidrații, proteinele și bacteriile benefice necesare pentru o recuperare mai rapidă.

Mai ales după un antrenament, energia va fi scăzută, așa că consumul produsului cu lapte acru ajută la compensarea acelor niveluri de energie pierdute.

CITEȘTE ȘI: Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui: De ce să îl consumi zilnic

Prof. Lam recomandă ca adulții să mănânce 1-2 lingurițe din acest aliment pe zi pentru a avea grijă de sănătatea sistemului digestiv în special și pentru a-și îmbunătăți starea generală de bine în general. În plus, expertul îi sfătuiește pe consumatori să aleagă mărci cu o bună reputație și să evite să cumpere un produs expirat, care nu garantează siguranța alimentară.

Acest produs cu acid lactic trebuie păstrat la o temperatură cuprinsă între 4 și 8 grade Celsius pentru a păstra bacteriile benefice din compoziția sa, potrivit actualno.com.

Comentarii: