NUTRITIE SANATATE

Durere de cap din cauza tensiunii arteriale ridicate: Această poțiune te va scăpa de ea

Durere de cap din cauza tensiunii arteriale ridicate: Această poțiune te va scăpa de ea. Tensiunea arterială ridicată este adesea însoțită de simptome neplăcute, cum ar fi dureri de cap și chiar o creștere a temperaturii corpului.

Există o soluție simplă și eficientă – utilizarea unui decoct din plante medicinale, potrivit medicului rus Dr. Morozov. El recomandă folosirea acelor de pin pentru prepararea acestuia.

Potrivit acestuia, datorită prezenței uleiurilor esențiale, acele de pin ajută la normalizarea presiunii și la calmarea sistemului nervos. În acest scop, acele de pin pot fi colectate pe tot parcursul anului – acest medicament este aproape un panaceu pentru cei care suferă de această boală, potrivit expertului.

CITEȘTE ȘI: Fructele care scad rapid tensiunea arterială

Durere de cap din cauza tensiunii arteriale ridicate: Prepararea decoctului

Veți avea nevoie de 6 linguri de ace de pin, pe care le puteți tăia în bucăți mici, folosind o foarfecă. Umpleți-le cu un litru de apă și adăugați un pumn de măceșe (sunt permise și cele uscate).

Se aduce amestecul la fierbere și se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Apoi turnați bulionul rezultat într-un termos și lăsați-l să fiarbă timp de 1 oră. Beți acest preparat aromat de 4 ori pe zi.

În decurs de o săptămână, veți simți că vă simțiți semnificativ ușurată și starea dumneavoastră se va îmbunătăți.

Pentru crizele de migrenă datorate hipertensiunii, faceți următoarele:

  • asigurați pacientului odihnă într-o cameră răcoroasă;
  • acces suficient la oxigen – o simplă ventilație ajută adesea la ameliorarea durerii, a grețurilor și a amețelilor;
  • masajul gâtului și al capului este o modalitate de a relaxa mușchii și de a reduce presiunea acestora asupra vaselor de sânge;
  • îl puteți face chiar dumneavoastră;
  • o compresă rece aplicată pe tâmple și pe tălpile picioarelor.

Hipertensiunea arterială necontrolată crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, boală coronariană, boală arterială periferică, anevrism aortic, insuficiență renală, demență vasculară, sindrom metabolic, tulburări de vedere și complicații ale sarcinii (preeclampsie).

Tensiunea arterială se măsoară, de obicei, la o vizită la medic. Pentru aceasta, nu este necesară o vizită specială la un specialist, este suficient să se măsoare tensiunea cel puțin o dată la 2 până la 5 ani, începând cu vârsta de 18 ani (pentru persoanele cu tensiune normală și fără risc crescut de boli cardiovasculare) .

Persoanele cu vârsta de peste 40 de ani și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani cu risc de hipertensiune arterială ar trebui să își verifice tensiunea arterială la o unitate medicală cel puțin o dată pe an.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci două ouă fierte pe zi dacă suferi de hipertensiune

În cazul în care a fost stabilit un diagnostic de hipertensiune arterială sau o persoană prezintă alți factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare, se recomandă măsurarea mai frecventă a indicatorului menționat și nu neglijarea monitorizării la domiciliu, potrivit actualno.com.

Comentarii: